Primăria vrea să schimbe numele a două străzi celebre din România: Cine ar putea fi obligat să-și schimbe buletinul?

Primăria vrea să schimbe numele a două străzi celebre din România: Cine ar putea fi obligat să-și schimbe buletinul?
Foto: Captură YT

Autoritățile din nordul Capitalei plănuiesc să redenumească două artere celebre. Bulevardul Primăverii și Strada Herăstrău vor primi noi nume în onoarea unor personalități care s-au opus regimului comunist. Rezidenții din zonă se opun acestei decizii, deoarece vor trebui să-și actualizeze adresele din buletin.

Locuitorii din nordul Capitalei ar putea să îşi schimbe buletinul

Bulevardul Primăverii și Strada Herăstrău sunt cunoscute în nordul Capitalei. Bulevardul a fost numit inițial Strada M, apoi a devenit Strada Aurel Cosma, Bulevardul Andrei Jdanov, și în cele din urmă, Primăverii. Acum se discută posibilitatea de a-l redenumi în Bulevardul Monica Lovinescu. Strada Herăstrău a început ca Strada R, apoi a devenit Grădina Bordei, până când a primit numele actual de Herăstrău. Se discută acum posibilitatea redenumirii în Strada Virgil Ierunca, scrie Observator News.

Numele Herăstrău provine de la un fierăstrău mecanic care era amplasat în apropierea malurilor lacului în secolul al XVII-lea. În prezent, câțiva membri ai consiliului municipal doresc să propună schimbarea acestor denumiri populare în favoarea celor a două personalități de excepție ale emigrației românești.

Controverse privind schimbarea numelelor străzilor

Propunerea, care a fost respinsă anul trecut, a fost reintrodusă în ordinea de zi a consiliului general. Rezidenții din regiune se opun modificării numelor. Multe dintre străzi au fost botezate după personaje din povești populare.

În același timp, în Capitală, există numeroase străzi cu denumiri lipsite de semnificație: Avem denumiri precum Bulevardul Metalurgiei, Siderurgiei sau alte ocupatii de tip uzina, fabrică. Avem denumiri aberante de produse ale uzinei si fabricii: Str vagonului, Str vagonetului”, a declarat Bogdan Bucur, istoric.

Dacă proiectul va primi aprobarea, toate persoanele care locuiesc pe cele două artere vor trebui să își schimbe documentele de identitate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`