Primăria Sectorului 4 investește în peste 2.000 de locuri în creșe și grădinițe noi: Anul acesta începe construcția unei grădinițe și a unei creșe, iar alte spații vor fi reconfigurate pentru a-i primi pe copii (GALERIE FOTO)

Administrația locală a Sectorului 4 începe, anul acesta, construcția de la zero a unei grădinițe și a unei creșe. De asemenea, mai multe spații deja existente vor fi reconfigurate și modernizate pentru ca în ele să fie primiți și îngrijiți copiii cu vârste cuprinse între 0 și 6 ani din sudul Capitalei.

Investițiile au loc în contextul în care în București sunt mai multe solicitări de înscriere a copiilor la creșe și grădinițe decât locuri disponibile. Mai precis, din această cauză circa 2.500 de astfel de cereri nu au putut fi soluționate.

Investiții în creșe și grădinițe, în Sectorul 4

„Implementarea acestei prime etape va crea 2.000 de noi locuri în creșe și grădinițe, la nivelul Sectorului 4, rezolvând, astfel, o parte considerabilă a solicitărilor primite de la părinți”, a transmis Primăria Sectorului 4.

Deja fostul sediul al Direcției de Taxe și Impozite Locale Sector 4 a fost reconfigurat și modernizat, iar din septembrie anul trecut primește aproximativ 120 de copii în regim de creșă.

Lucrări similare se fac la fostul sediu al Direcției Generale de Poliție Locală Sector 4 din Aleea Ciceu, precum și la clădirea din strada Enache Ion, în care până anul trecut a funcționat Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4.

Anul acesta, alte cel puțin patru spații vor deveni creșe și grădinițe. Sectorul 4 a început deja procedurile administrative premergătoare începerii lucrărilor.

„În cursul anului curent, va debuta construcția de la zero a unei grădinițe și a unei creșe, pe bulevardul Metalurgiei 214-220, în zona noului parc „Tudor Arghezi”, unitate de învățământ pentru care consilierii locali au aprobat deja indicatorii tehnico-economici”, a mai anunțat Primăria.

De asemenea, clădirea pieței Apărătorii Patriei, o clădire aferentă pieței Progresul și clădirea pieței Berceni vor fi modernizate si reconfigurate. Pentru aceasta, urmează să fie solicitat acordul Consiliului General al Municipiului București.

Ce investiții s-au făcut în ultimii ani în unitățile de învățământ din Sectorul 4

„Astfel, au fost investiți peste 300 de milioane de lei în realizarea de lucrări specifice pentru obținerea autorizației de securitare la incendiu precum și în lucrări de consolidare, reabilitare termică și modernizare a unităților de învățământ. Doar investiţiile în reabilitarea, consolidarea şi modernizarea grădiniţelor au depăşit 70 milioane de lei (peste 14 milioane de euro).

La nivelul grădinițelor, în decursul ultimilor cinci ani, au avut loc lucrări de extindere a spațiului educațional, prin amenajarea și dotarea unor construcții modulare noi la următoarele unităti de învățământ: Școala Gimnazială Nr. 194, Școala Gimnazială Nr. 165, Școala Gimnazială Emil Racoviță, Școala Gimnazială Nr. 133, Școala Gimnazială George Bacovia, Școala Gimnazială Nr. 100, Școala Gimnazială Nr. 97.

Totodată, spațiul educațional destinat preșcolarilor a fost extins prin construcții noi la Școala Gimnazială Nr. 190 precum și la Liceul Tehnologic Dacia din bd. Metalurgiei nr.89. Finantarea acestor lucrari a fost asigurată de la bugetul local cât și din fonduri europene nerambursabile”, a mai transmis Primăria Sectorului 4, într-un comunicat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`