Primăria Sectorului 4 construiește cea mai modernă Unitate de Primiri Urgențe din România la Spitalul Clinic de Urgență ”Bagdasar-Arseni” (VIDEO)

Primăria Sectorului 4 construiește cea mai modernă Unitate de Primiri Urgențe din România la Spitalul Clinic de Urgență ”Bagdasar-Arseni” (VIDEO)

La Spitalul Clinic de Urgență ”Bagdasar-Arseni” din Capitală va fi deschisă, începând din vara acestui an cea mai modernă Unitate de Primiri Urgențe (UPU) din țară. Este vorba despre o clădire nouă, amenajată pe o suprafață de 1.236 mp, și care va fi construită de Primăria Sectorului 4 în curtea unității spitalicești

Unitatea de Primiri Urgențe va avea un regim de înălțime S+P+2E și va fi conectată, printr-o pasarelă suspendată, de corpul C al spitalului, la nivelul etajului 2.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Sectorului 4, imobilul va fi compartimentat în felul următor: Subsol parțial (cu suprafață de 178 mp) – spațiu radiologie/spații tehnice, parter (cu suprafață de 1.025 mp) – spații medicale cu funcțiuni de UPU, etajele 1 și 2 (cu suprafață de câte 57 mp fiecare) – circulații verticale, pasarelă (suprafață 211 mp) – ce va asigura legătura dintre corpul nou al UPU și Corpul C al spitalului, precum și alte funcțiuni de spațiu administrativ și cabinete de consultații.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Totodată, Unitatea de Primiri Urgențe va fi configurată special pentru asigurarea tuturor funcțiunilor medicale, în condiții de maximă siguranță și va cuprinde o nouă sală de așteptare, un spațiu dedicat pentru registratură și triaj. Dincolo de acestea, accesul va fi permis doar personalului medical și pacienților internați însoțiți.

În același timp, se va extinde secția urgențelor majore, cea a urgențelor minore va fi precis delimitată, în imediata vecinătate a triajului se va amenaja o zonă de decontaminare, iar condițiile de igienă vor fi îmbunătățite semnificativ.

Sursa citată mai precizează că în cadrul noii Unități de Primiri Urgențe, pereții vor fi realizați din materiale tratate antiseptic, cu finisaje rezistente la dezinfectați, fără asperități care să rețină praful, negeneratoare de particule care pot rămâne suspendate în aer, peste care se vor aplica vopsele lavabile antibacteriene.

Pardoselile vor îndeplini mai multe condiții speciale. Astfel, acestea trebuie ”să aibă o suprafață plană, netedă și antiderapantă; să fie realizate din materiale rezistente, care să suporte spălarea și dezinfecția; să nu ducă, prin uzură, la producerea prafului; să fie realizate din materiale antistatice și să nu producă prin lovire scântei, la locurile de muncă la care există pericol de explozii și incendii; să fie rezistente la acțiunea agenților chimici, să fie hidrofuge, elastice și să nu transmită vibrațiile; să fie electroizolante, fonoizolante, să aibă coeficient de conductibilitate foarte redus.

De asemenea, Unitatea de Primiri Urgențe va fi dotată cu echipamente medicale pentru livrarea gazelor și fluidelor medicale, de tip rampă de perete pentru spațiile de urgențe, precum și de tip rampă de tavan, pentru spațiile de resuscitare.

Clădirea în care va fi amenajată Unitatea va avea un ascensor de capacitate extinsă, capabil să transporte pacienți pe targă / scaun cu rotile, precum și cu generator pentru asigurarea permanenței furnizării energiei electrice către consumatorii vitali. Cu ajutorul liftului se va asiguura legătura cu restul spitalului, în completarea pasarelei de legătură.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

În același timp, spațiile din cadrul Unității de Primiri Urgențe vor fi iluminate în funcție de specificul fiecăruia dintre ele, pentru a facilita buna desfășurare a actului medical.

Un rol foarte important vor avea măsurile de separare a fluxurilor de pacienți, aparținători și personalul medical.

Potrivit sursei citate, în cadrul noii construcții își va putea desfășura activitatea o echipă de peste 170 de cadre medicale, care în prezent, profesează în condiții dificile.

Valoarea totală a investiției este de de 3, 5 milioane de euro, suma provenind de la bugetul local.

Totodată, reprezentanții Primăriei Sectorului 4 precizează că actuala Unitate de Primiri Urgențe a spitalului funcționează impropriu, din cauza numeroaselor căi de acces spre interiorul spitalului, folosite inclusiv de către persoane neinternate și care transformă acest spațiu într-o zonă mixtă de așteptare și de urgență, fapt ce duce la numeroase probleme de igienă și chiar la situații conflictuale cu cadrele medicale, având repercusiuni asupra calității actului medical.

În acelați timp, Primăria Sectorului 4 construiește Unitatea pentru marii arși din incinta Spitalului Clinic de Urgență ”Bagdasar-Arseni”. Este vorba despre o secție care va cuprinde două săli de operație, politraumă și chirurgie estetică, o sală de pansamente, una pentru tratamentul arsurilor, spații de sterilizare precum și trei rezerve cu câte un pat. Acestea vor fi dotate cu aparatură de ultimă generație pentru tratarea pacienților cu arsuri grave. Unitatea va cuprinde și o sală de operații pentru urgențe, care va putea fi utilizată și de alte specialități, în funcție de necesitate.

Primăria Sectorului 4 a amenajat și parcarea din curtea aceleiași unități medicale, în urma unei investiții de 1.640.000 lei. Parcarea are o suprafață de 7.200 de mp și oferă cadrelor medicale dar și pacienților 215 locuri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`