Primăria Generală este obligată să demoleze Pasajul de la Ciurel, construit în proporţie de 40%

Primăria Generală este obligată să demoleze Pasajul de la Ciurel, construit în proporţie de 40%
Foto: B1 TV

Situaţie fără precedent în Capitală. Primăria Generală este obligată să demoleze Pasajul de la Ciurel, construit în proporţie de 40%, informează B1 TV. Totul în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti potrivit căreia autorizaţia de construire a fost emisă ilegal. Procesul a fost intentat de mai multe familii care deţin proprietăţi pe traseul acestei artere, una care ar costa
1,6 miliarde de euro, spun ONG-urile de mediu. Primăria a anunţat deja că va ataca decizia instanţei.

Primăria Capitalei a demarat lucrările la Pasajul Ciurel în 2010, iar artera de 8,3 km urmează să facă legătura între Splaiul Independenţei şi autostrada A1. Numai că cetăţenii care locuiau în această zonă s-au trezit că vor fi expropriaţi cu toate că aveau autorizaţii de construire în regulă. Aşa că au acţionat în instanţă Primăria generală. Şi au câştigat.

”Cetățenii au anulat documentația Primăriei și acum Primăria se folosește în fals de documentație de la Planul Urbanistic Zonal al Sectorului 6. Această străpungere înseamnă de fapt exproprierea a peste 40 de hectare de teren plus construcțiile aferente, vorbim de blocuri de 7-8 etaje, construcții no. Și ar totaliza costurile acestei străpungeri 1,6 miliarde de euro. Ne-am încadra undeva la peste 85 de milioane de euro pe kilometru, un bulevard prin oraș”, a declarat Dan Trifu, de la organizația Eco-Civica.

Acum, printr-o decizie a Tribunalului Bucureşti, Primăria se vede obligată să demoleze tot ce a construit, pentru că autorizaţia a fost emisă ilegal. Reprezentanţii municipalităţii susţin însă că nu vor lăsa lucrurile aşa.

„Normal ca va fi atacată de Primărie. Atât timp cât nu e decizie definitivă și irevocabilă, normal că lucrările continuă la pasaj. E făcut mai mult în proporție de 40%. Lucrarea de acolo are autorizatie. În următoarea fază a început la negociere cu urmaăorii proprietari pe parte de Lacul morii pentru exproprieri. Nu ai cum să blochezi o lucrare de asemenea anvergură atât timp cât ea fost declarată utilitate publică”, a spus consilierul Lucian Cătălin Iliescu.

Locuitorii din zonă şi societatea civilă au declarat în nenumărate rânduri că se opun proiectului pentru că pe lângă faptul că există variante mai ieftine şi mult mai rapide, acesta nu va duce la rezolvarea problemelor de trafic.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`