Primăria Constanța suspendă activitatea cu publicul la sediu, după ce mai mulți angajați au fost testați pozitiv pentru noul coronavirus
Mai mulți funcționari publici din Primăria Constanța au fost testați pozitiv pentru noul coronavirus, astfel că la sediu activitatea cu publicul a fost restricționată total, anunță reprezentanții instituției, sâmbătă, pe pagina oficială de Facebook.
Primăria Constanța suspendă activitatea cu publicul la sediu, după ce mai mulți angajați au fost testați pozitiv pentru noul coronavirus
„Primăria municipiului Constanța intensifică măsurile pentru prevenirea și combaterea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus! Având în vedere faptul că mai mulți funcționari publici din cadrul instituției au fost testați pozitiv pentru SARS-COV-2, se restricționează total activitățile cu publicul la sediile Primăriei municipiului Constanța. Acțiunile de dezinfecție în spațiile în care își desfășoară activitatea colegii noștri se vor efectua de două ori pe zi, dimineața și seara, cu substanțe avizate de Ministerul Sănătății. Accesul funcționarilor publici în sediile Primăriei municipiului Constanța se face cu respectarea tuturor normelor în vigoare: purtarea obligatorie a măștii în spațiile închise, termoscanarea și igienizarea mâinilor.Facem apel la cetățenii care apelează la serviciile noastre să utilizeze cu încredere mijloacele de comunicare on-line pe care vi le punem la dispoziție”, se arată în anunțul postat sâmbătă pe pagina de Facebook a Primăriei Constanța.
Autoritățile, pregătite să impună noi restricții dacă situația o impune
De sâmbătă, România are oficial un bilanț total de 23.730 de cazuri confirmate de COVID-19, iar Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a anunțat anterior că autoritățile sunt pregătite să ia noi măsuri restrictive dacă situația o impune.
„Suntem la al treilea pachet de măsuri de relaxare odată cu 15 iunie, măsuri de relaxare care au survenit odată cu 15 mai, la un interval de 14 zile. Fiecare măsură de relaxare a fost urmată de un set de norme de punere în aplicare. Acest norme trebuie respectate. În măsura în care respectăm aceste reguli, putem spune că gestionăm o creștere progresivă a numărului de cazuri pentru o anumită perioadă, urmând ca într-un timp 2 să putem gestiona o curbă descendentă și să ne gândim la alte măsuri de relaxare. După cum am putut vedea, regulile au fost respectate doar de o parte din populație. Îndemn în acest sens să respectăm aceste reguli pentru a putea parcurge etapele așa cum au fost gândite și pentru a putea să ne gândim și la alte măsuri de relaxare. Noi evaluăm în fiecare zi și în fiecare săptămână situația, orice măsură de relaxare este urmată, la un moment dat, de niște contramăsuri, dacă este cazul. Urmărim fiecare caz în parte prin anchete epidemiologice, urmărim fiecare focar sau o creștere a transmiterii comunitare într-o anumită localitate. Pot veni și acele măsuri secundare, în care putem restricționa o anumită zonă unde vedem că transmiterea comunitară ia o formă accentuată”, a explicat Nelu Tătaru.
Prim-ministrul crede că soluția e ca românii să respecte regulile în condițiile date
În acest context, premierul Ludovic Orban a subliniat că nu dorește ca Executivul să impună noi restricții și crede că soluția este ca românii să respecte regulile în condițiile date.
„Eu cred că soluţia este ca românii să respecte regulile în condiţiile date. Nu îmi doresc să mai impunem nicio restricţie. Dorinţa mea este ca viaţa să revină la normal, să nu mai afectăm nicio activitate economică, socială, culturală sau de altă natură. Lucrul acesta va fi posibil doar dacă, în condiţiile unei vieţi cât mai aproape de normal, oamenii vor respecta regulile, se vor păzi pe sine şi îi vor păzi pe cei din jur”, a declarat premierul, potrivitAgerpres.