Primăria Capitalei va lansa drone împotriva țânțarilor. Care este prețul unui singur dispozitiv

Primăria Capitalei va lansa drone împotriva țânțarilor. Care este prețul unui singur dispozitiv
Foto: Syed Ali (Unsplash.com)

În urma căldurii și a umidității, țânțarii au început să se înmulțească. Mai mult, virusul West Nile a început să apară din ce în ce mai mult la noi în țară, de aceea autoritățile au apelat la drone împotriva țânțarilor.

Dronele au început să își facă treaba de dimineață

De la primele ore ale dimineții, două drone de ultimă generație au zburat pe deasupra parcului Cișmigiu. „Cele zece hectare care se regăsesc aici în parc, de lac, le acoperim într-o oră. Ne ajută foarte mult ploaia când facem tratamente”, spune Marcel Ionescu, reprezentant firmă drone, transmite observatornews.ro.

Dronele pot ajunge și în zonele greu accesibile și pot fi folosite în locurile populate, precum parcuri,lacuri sau piețe. „Ce se vede cu verde şi cu alb sunt liniile care s-au făcut şi ce se vede cu alb e radarul. Aici vedem ce imagine vede drona. Şi acum o să vedem cum pulverizează. Este o dronă care ştie foarte bine să zboare pe coordonate GPS. Este în momentul de faţă cea mai mare de pe piaţă”, adaugă Marcel Ionescu, reprezentant firmă drone.

Care este prețul de vânzare pentru o dronă

Dronele acestea pot transporta 50 de litri de substanţe insecticide. Primăria Capitalei plănuiește să închirieze astfel de aparate anul viitor, dacă acestea folosite în parcul Cișmigiu vor fi eficiente. O singură astfel de dronă de ultimă generație costă 30.000 de euro.

Până acum, o nouă generație de țânțari apărea la 14 zile, însă în urma căldurii și a umidității, insectele au început să se înmulțească de două ori mai repede. De asemenea, țânțarii au devenit mult mai rezistenți la insecticide.

„Am avut 14 tratamente împotriva larvelor şi împotriva ţânţarilor adulţi. Avem nevoie să testăm, să vedem dacă lucrurile funcţionează, să vedem dacă cuiburile sunt distruse, dacă avem rezultate mai bune pe combaterea larvelor de ţânţari”, spune Roxana Şunică, director executiv Direcţia Servicii Publice PMB.

„Am găsit soluţia asta, care se foloseşte în agricultură, care se foloseşte şi pentru ţânţari în alte locuri, de a stropi cu drona”, a declarat Nicuşor Dan, primar general Bucureşti.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`