Primăria Capitalei lansează licitaţia pentru reabilitarea reţelei de canalizare în zonele Cotroceni, Regina Maria şi Tineretului

Publicat: 24 11. 2020, 15:42
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primăria Municipiului Bucureşti anunţă lanțarea licitaţiei pentru lucrări în vederea reabilitării/înlocuirii reţelei de canalizare în zonele Cotroceni, Regina Maria şi Tineretului. Lucrările fac parte din proiectul mai amplu „Finalizarea staţiei de epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector Dâmboviţa”.

„Contractul tratează măsurile care sunt necesare pentru reabilitarea/înlocuirea reţelei de canalizare în zonele Cotroceni, Regina Maria şi Tineretului şi realizarea sistemului unitar de drenare de la partea dreaptă a Casetei compus dintr-un sistem de drenaj în zona limitrofă colectorului principal de canalizare A0 şi un sistem de drenuri secundare aferente unor colectoare de canalizare supuse reabilitării/înlocuirii”, prevede anunţul.

Licitație penttu reabilitarea/înlocuirea a aproximativ 32.479 metri reţea de canalizare

În scopul reducerii cantităţii de apă infiltrată în sistemul de canalizare, se vor proiecta şi executa: reabilitarea/înlocuirea a aproximativ 32.479 metri reţea de canalizare, prin relining şi săpătură deschisă; construirea unui sistem unitar de drenare de la partea dreapta a Casetei de aproximativ 15.025 m.

Contractul de proiectare şi execuţie lucrări pentru „CL6 – Reabilitarea/înlocuirea reţelei de canalizare (în zonele Cotroceni, Regina Maria şi Tineretului)” include:

– efectuarea studiilor de teren topografice, geologice, hidrogeologice şi geotehnice necesare proiectării lucrărilor;
– elaborarea documentaţiilor necesare obţinerii certificatului de urbanism, a autorizaţiilor şi avizelor necesare execuţiei (inclusiv cele aferente proiectării şi execuţiei racordurilor şi branşamentelor electrice);
– proiectele tehnice şi detaliile de execuţie pentru puţurile piezometrice şi pentru reabilitarea/înlocuirea/executarea lucrărilor;
– lucrări de construcţii, instalaţii, procurare şi montaj utilaje, inclusiv racorduri şi branşamente electrice;
– monitorizarea funcţionării lucrărilor executate pe parcursul perioadei de notificare a defectelor şi remedierea acestora.

Valoarea totală estimată a contractului este de 183.423.545 lei.

În vederea atribuirii, componenta financiară reprezintă 90 %, iar componenta tehnică (perioada de garanţie a lucrărilor) 10%. Termen limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare: 21 ianuarie.

Nicușor Dan, despre transportul energiei termice în Capitală

Nu doar rețeaua de canalizare este o problemă pentru București. Primarul General, Nicușor Dan, a făcutnoi precizări referitoare la problemele legate de transportul energiei termice în locuințele bucureștenilor. Acesta a explicat de ce urmează o iarnă grea în Capitală:

“Rețeaua de transport, în special rețeaua principală de transport a agentului termic este de trei ori mai proastă decât acum trei ani, indicatorul fiind cantitatea de apă care se pierde. Așa cum am spus tot ce putem să facem în această situație pe care am primit-o este să avem cel mai bun răspuns, adică intervenția cea mai rapidă care se poate și o comunicare cât mai bună cu cetățenii

Ieri am fost personal în call centerul pe care suntem în curs de a-l implementa pentru bucureșteni și nu a existat o problemă care să vină dinspre Elcen. Tate problemele țineau de situația rețelei de transport care este a noastră, a Primăriei și este operată de Termoenergetica”, a preciat Nicușor Dan.

Edilul a vorbit și despre datoriile istorice acumulate de către Primăria Capitalei și primele măsuri care se impun în acest sens:

„Datoriile pe care le au diverse instituții din subordinea Primăriei să ajungă în același loc. De exemplu, există 700 milioane de lei pe care Primăria îi datorează STB-ului, iar STB-ul la rândul lui îi datorează ANAF-ului, în cea mai mare parte a lor.