Primăria Capitalei a anunțat că din 9 august încep tratamentele de deratizare și dezinsecție la toate unitățile de învățământ din București. Compania Municipală Eco Igienizare va efectua, în perioada 9 august – 11 septembrie, tratamente de combatere a șobolanilor și țânțarilor, în toate grădiniţele, școlile şi liceele din Capitală. Deratizarea se va efectua pe spațiile exterioare și în subsolurile unităților de învățământ, iar dezinsecția în subsoluri, acolo unde acestea există, se arată într-un comunicat pentru B1TV.RO.
Primăria Capitalei a mai transmis că sâmbătă a început al doilea tratament de deratizare în parcurile Municipalității, la Grădina Zoologică și pe spațiile verzi aflate pe domeniul public (spații verzi aferente blocurilor de locuințe, instituțiilor publice, aliniamente stradale).
Luni și miercuri, operatorii companiei municipale vor efectua noi tratamente de deratizare și dezinsecție în cimitire și în punctele termice, căminele, gurile de vizitare și canalele aferente sistemului de transport și distribuție agent termic în sistem centralizat. Iar al treilea tratament de combatere a căpușelor se va aplica în zonele cu vegetație.
„Substanța folosită pentru combaterea căpușelor este MICROSIN, iar tratamentele se desfășoară în intervalul orar 8.00-16.00. Pentru tratamentele de deratizare se folosesc substanțele AGRORAT VAX BLOCKS (pentru rețelele de termoficare) și RACUMIN PASTE (în stațiile de intoxicare amplasate la exterior)”, a mai transmis PMB.
Primăria mai susține că, începând de miercuri, Compania Municipală Eco Igienizare București va derula și cel de-al patrulea tratament de combatere a larvelor de țânțari: „Substanța biocidă folosită pentru combaterea larvelor de țânțari este VECTOBAC, aprobată de Ministerul Sănătății și nu pune în pericol fauna și flora de pe malurile lacurilor”.
„Compania Municipală Eco Igienizare desfășoară și activități de dezinfecție. Începând cu data de 04.08.2021, a fost demarat al 3-lea tratament. Operațiunile de dezinfecție se desfășoară în spațiile interioare aferente clădirilor care aparțin instituțiilor publice și entităților subordonate Primăriei Municipiului București, conform Programului Anual de Acțiune (PUA), aprobat prin HCGMB nr. 123 din 19.05.2021”, a mai transmis Primăria Capitalei.