Primăria Bucureştiului vrea să taie zeci de arbori seculari, plantaţi încă dinainte de cel de-al Doilea Război Mondial din Parcul Cişmigiu (VIDEO)

Primăria Bucureştiului vrea să taie zeci de arbori seculari, plantaţi încă dinainte de cel de-al Doilea Război Mondial din Parcul Cişmigiu (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Primăria Bucureştiului vrea să taie zeci de arbori seculari, plantaţi încă dinainte de cel de-al Doilea Război Mondial din Parcul Cişmigiu. Motivul? Primarul General al Capitalei a votat miercuri reabilitarea peisagistică a Parcului Cişmigiu din Capitală. Potrivit proiectului, lucrările de reabilitare ar dura trei ani şi vor costa 10 milioane de euro. În schimb opoziţia spune că parcul va fi distrus prin amplasarea a 16 spații comerciale, iar profitul ar intra în contul unor apropiaţi ai partidului.

SCANDAL MONSTRU ÎNTRE ANDREEA MARIN ȘI CORNELIA CATANGA! S-AU CERTAT CA LA UȘA CORTULUI! DE LA CE A PORNIT RĂZBOIUL

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

„S-a votat proiectul prin care Grădina Publică Cişmigiu va fi restaurată, ceea ce înseamnă un proiect care se va întinde pe trei ani, care înseamnă defrişarea a 300 de copaci, printre care, platanii seculari, care se gsesc la intrare în parc, toate acestea pentru o sumă de 10 milioane de euro şi, mai ales, pentru crearea de spaţii comerciale, 16 spaţii comerciale vor fi construite în Grădina Cişmigiu, asta înseamnă desfiinţarea locului de joacă, al ţarcului de câini”, spune o localnica.

BOMBĂ MONDENĂ! BORCEA A LUAT DECIZIA RADICALĂ DE DUPĂ GRATII! RĂMAS BUN, VALENTINA PELINEL

Primăria Capitalei va investi 10 milioane de euro în reabilitarea peisagistică a Parcului Cişmigiu din Capitală, potrivit unui proiect de hotărâre votat miercuri în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Decizia a provocat un val de reacţii negative.

„Acest proiect de a face ceva cu Cismigiul, doar că lumea nu înţelege, nu este pusă la dispozitie documentatia, oamenii au venit sa inteleaga, nimeni nu este impotriva restaurarii parcului, dar nu stim ce se intampla, este preyentata ambiguu, cu niste galme colorate, nu exist specificatii tehnice, avem cu roz si arbusti, si alei, am incercat sa gasim niste raspunsui si sa ne organism, sa nu permitem distrugerea parcului”

NUNTA ANULUI ÎN ROMÂNIA! SIMONA HALEP A FOST DATĂ DE GOL! ALESUL ESTE CELEBRUL MILIONAR

„Ne-am reunit mai multi oameni din cartier pentru a reactiona fata de proiectul de modernizare a Cismigiului, aprobat de PMB, aprobat pe sub pres, nu am fost deloc consulati, are un impact mare, pentru ca vor taia peste 200 de arbori, in mare parte, arbori monumentali, seculari”, spune un alt bărbat.

„Dacă cineva are de gând să facă defrişări, pleacă acasă. Oricum nu se va face aşa ceva cu acordul meu. Sunt unul dintre oamenii care a militat şi în Parlamentul României, ca senator, să nu se taie niciun copac de niciunde. Cu atât mai puţin aş fi de acord să facă ceea ce spuneţi dumneavoastră: defrişări masive, să intrăm cu buldozere, să nu mai intre nimeni în zonă. Creaţi o atmosferă de apocalipsă pentru un proiect atât de necesar, în legătură cu care noi avem discuţii destul de avansate să putem să intrăm pe fonduri europene. Este vorba de 10 milioane de euro şi avem şanse şi ne vom înscrie imediat la primul anunţ de fond şi nu vom sta degeaba.” , a declarat Gabriela Firea.

ADIO, MIOARA ROMAN! OANA ROMAN A FĂCUT ANUNȚUL ÎN LACRIMI: NU S-A SIMȚIT PREA BINE…

Urmăriți B1TV.ro și pe
`