Prima multinațională cu angajat infectat cu coronavirus: Caz confirmat la ING Tech România

Prima multinațională cu angajat infectat cu coronavirus: Caz confirmat la ING Tech România
Foto: pixabay.com

Unul dintre pacienții confirmați marți seara cu noul coronavirus este angajat la ING Tech, divizia de IT a grupului olandez în România. Acesta nu prezintă simptome și așteaptă o nouă testare.

„În seară de 10 martie a fost confirmat un caz de COVID19 la ING Tech, unul din centrele globale de servicii al grupului ING”, declară reprezentanții ING, pentru Profit.ro

ING Tech are sediul într-o locație diferită (strada Tipografilor) față de sediul central ING Bank în București (Aviator Popișteanu), deși ambele se află în nordul Capitalei.

Conducerea ING Tech a decis că cei 850 de angajați vor lucra de acasă până cel puțin luni 16 martie.

Ultimul bilanț indică 32 de persoane infectate în România. De asemenea, amintim că pacientul 30 este, de fapt, primul medic infectat cu coronavirus din România. Este vorba despre o femeie de 43 de ani, care lucrează la Spitalul ”Dimitrie Gerota” din București, fiind contact al pacientului 17, fostul cadru MAI, care nu a declarat faptul că a călătorit în Israel, de unde, cel mai probabil, a contractat COVID-19.

Bărbatul care a îmbolnăvit deja alte șase persoane, comisar șef și fost șef la Poliția Capitalei, a mințit autoritățile cu privire istoricul deplasărilor sale.

Miercuri au fost confirmate trei noi cazuri de contaminare. Pacientul 30 este cel al unei femei din București, în vârstă de 43 ani, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota. Aceasta este a șasea persoană infectată de bărbatul contaminat cu COVID-19, care a fost internat la Spitalul Dimitrie Gerota din Capitală. Femeia este medic la unitatea medicală amitită.

Pavientul 31 este un bărbat în vârstă de 42 ani, confirmat la Iași. Acesta s-a întors din Veneția pe 2 martie, a prezentat simptome începând din 4 martie și a fost internat pe 10 martie. În acest moment se află la Spitatul de Boli Infecțioase din Iași.

Pacientul 32 este un bărbat în vârstă de 38 ani din Iași, contact cu un caz confirmat în Varșovia. Bărbatul era în autoizolare din data de 9 martie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`