Prima Agenție UE din România / Ministrul afacerilor externe: Bucureştiul va găzdui Centrul Cyber al UE

Prima Agenție UE din România / Ministrul afacerilor externe: Bucureştiul va găzdui Centrul Cyber al UE
Foto: Pixabay

Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a anunțat, într-o postare pe Twitter, că Bucureştiul va găzdui Centrul Cyber al UE, prima Agenție a Uniunii de pe teritoriul României.

Bogdan Aurescu: Bucureştiul va găzdui Centrul Cyber al UE

„Succes excepţional pentru România: după demersuri diplomatice intense, inclusiv la nivel înalt, Bucureştiul va găzdui Centrul Cyber al UE – prima Agenţie UE de pe teritoriul României. Expertiza României în IT a fost recunoscută în UE. România va contribui la ecosistemul european de securitate cibernetică”, a scris ministrul pe Twitter.

Centrul industrial, tehnologic şi de cercetare în materie de securitate cibernetică (CYBER) va fi înfiinţat pentru a îmbunătăţi coordonarea cercetării şi a inovării în materie de securitate cibernetică. Acesta va fi și principalul instrument al UE de punere în comun a investiţiilor pentru cercetarea şi dezvoltarea tehnologică şi industrială în materie de securitate cibernetică.

Amintim, Guvernul a aprobat la începutul lunii octombrie o ordonanţă de urgenţă ce dădea atribuţia Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor să caute un sediu pentru eventuala găzduire a unei noi agenţii a UE – Centrul european de competenţe în domeniul securităţii cibernetice (Centrul CYBER al UE).

Bogdan Aurescu, despre politica externă a României

Cu prilejul Zilei Naționale a României, 1 Decembrie 2020, Bogdan Aurescu a transmis că „politica externă a României a rămas fundamentată pe aceiași piloni care stau la baza arhitecturii sale – creșterea rolului și profilului României în cadrul Uniunii Europene, respectiv în NATO, întărirea și extinderea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite, atașamentul profund pentru multilateralism și respectarea și promovarea dreptului internațional și a valorilor democratice”.

„Păstrez convingerea fermă că politica externă a României trebuie să rămână o politică de consens național, coerentă și predictibilă, care să conducă la rezultate concrete pentru cetățeni. MAE va urmări în continuare realizarea unei politici externe active în susținerea obiectivelor și intereselor naționale, care să facă România mai puternică și mai respectată la nivel internațional, continuând săîntărim parteneriatele strategice și relațiile speciale cu alte state care fac parte din aceeași comunitate de valori și de securitate cu România”, declara Bogdan Aurescu de Ziua Națională.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:28 - Când trebuie să renunți la cauciucurile de vară și să le montezi pe cele de iarnă. Ce spune legea
18:26 - Panourile fotovoltaice pot produce cu 50% mai puțin dacă nu sunt întreținute corespunzător. Cum și când trebuie făcută mentenanța
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase
17:59 - Ialomițianu (PMP): Românii nu mai pot suporta noi creșteri de taxe / În continuare se fac angajări la stat, în ciuda promisiunilor PSD-PNL. Sunt comune care au mai mulți salariați decât locuitori (VIDEO)
17:54 - Doctoriță prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua șpagă. Este șefă de secție la un spital din Caraș-Severin
17:48 - Catacombele Sibiului pot fi vizitate acum de către turiști. Cât trebuie să plătească o persoană
17:45 - Prejudiciu de aproape 100.000 de lei. Un dezvoltator imobiliar a păcălit mai multe persoane din Bistrița-Năsăud că le-ar construi case
17:37 - Marian Rasaliu (PSD), despre proiectul legislativ pentru pensiile militare: „Urmează ca în viitorul apropiat, în cel mai scurt timp, să intre la vot și să fie rezolvată chestiunea aceasta” (VIDEO)
17:36 - Alina Petre, despre reținerea fostului șef de la CS Rapid, cu care e în proces de divorț: „Mi-am făcut duș, m-am fardat, m-am îmbrăcat” / A fost căsătorită și cu fiul unui fost șef SRI