Prețurile la târgurile de Crăciun de anul acesta: „Cu un pahar de vin, în altă parte cumperi un kilogram, dar distracţia se plăteşte”

Prețurile la târgurile de Crăciun de anul acesta: „Cu un pahar de vin, în altă parte cumperi un kilogram, dar distracţia se plăteşte”
Târgul de Crăciun Bucureşti. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Tot mai multe târguri de Crăciun se deschid în România, inclusiv în micile orașe și comune, iar prețurile sunt dintre cele mai piperate.

„Un vin fiert acum pe răcoarea asta, merge. Cu un pahar de vin, în altă parte cumperi un kilogram, dar distracţia se plăteşte”, a spus un cumpărător, citat de Observator News.

Preţurile la Târgul de Crăciun din Bucureşti

„Avem o pomana porcului – 15 lei suta de grame, pastrama de berbecuţ care e 19 lei suta de grame, avem ciolan, sărmăluţe cu mămăliguţă – 35 la porţie, mai avem pomana porcului, fasolică – 15 lei, varză călită, coastă”, a spus Sorin Niţoiu, comerciant la Târgul de Crăciun Bucureşti, pentru sursa citată.

Cristina, un alt comerciant, vinde sarmale cu mamăligă, sarmale în foi de varză – 35 de lei porţia, patru sărmăluţe şi fasole cu ciolan afumat – 35 de lei porţia.

Un ceai costă 8 lei, un pahar de vin fiert – 12 lei, iar turta dulce variază, în funcție de gramaj, între 10 și 15 lei.

La aceste prețuri, ar fi nevoie de cam 100 de lei de persoană.

„Dacă vin şi cu nepoata şi cu ginerele, se ridică la 500 de lei, cinci persoane. Te încadrezi să mănânci o porţie de ceva de mâncare, un pahar de vin, ceva un dulce şi atât”, a spus un cumpărător, pentru Observator News.

Prețurile la târgul de Crăciun din Giroc

Prețuri mari sunt și la târgul de Crăciun din comuna timișeană Giroc, una dintre cele mai bogate din România. Un pahar de vin fiert ajunge la 10 lei, colacul secuiesc – 25 de lei, iar un langoş simplu – 12 lei. Prețurile sunt similare cu cele de la târgul de Crăciun din Timișoara.

„Micii – 6 lei, frigăruile – 8 lei suta de grame, aripioare, piept de pui, ceafă – 8 lei, sarmalele 4 lei, cartofii 5 lei suta de grame, cuiupercia vem, lipii la 3 lei”, a mai spus un comerciant.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`