Prețurile din ce în ce mai mari de pe litoral îi sperie pe turiști. O shaorma mică a ajuns să coste cât o masă la restaurant

Publicat: 27 07. 2022, 19:38
Actualizat: 27 07. 2022, 19:45
Sursa foto: Pixabay

Cei care au ales vara aceasta să își petreacă concediul în stațiunile de pe litoralul românesc au parte de multe surprize neplăcute. O turistă care a ajuns zilele acestea în Mamaia Nord a rămas șocată după ce a aflat cât a ajuns să coste o banală shaorma.

Operatorii din domeniul turismului se plâng în ultima perioadă de numărul tot mai mic de turiști, însă prețurile continuă să fie tot mai mari pe litoral.

Cât costă o shaorma mică în Mamaia Nord

În acest an, prețurile de pe litoralul românesc au explodat. Stațiunea Mamaia este campioana scumpirilor și se pare că nu doar cazarea și ora de parcare costă exagerat de mult aici, ci și mâncarea.

De această dată, oamenii s-au revoltat pe Facebook după ce o turistă a povestit cât a trebuit să plătească pentru o shaorma. Pentru doar câteva grame de shaorma, femeia a fost nevoită să plătească suma de 35 de lei, un preț considerat exagerat de majoritatea oamenilor, mai ales pentru o shaorma de mici dimensiuni.

Pe lângă mâncare, turiștii trebuie să scoată din buzunare mai mult și pentru șezlong, dacă vor să închirieze unul. Dacă cu doi ani în urmă unul nu costa mai mult de 40 de lei, acum un singur șezlong poate să treacă lejer de 100 de lei.

Prețuri mari și la munte

Nici vacanțele la munte nu vor fi prea accesibile în această perioadă. Pe Transfăgărășan, prețurile sunt la fel de ridicate, iar un turist a decis să-și arate nota de plată la un restaurant.

UBărbatul a rămas uimit atunci când și-a comandat un suc, două porții de cartofi și niște mici și a trebuit să plătească suma de 88 de lei.

Acesta a publicat pe internet nota de plată și a mărturisit că în astfel de situații nu are sens să mai mănânci de la restaurantele din zonă pentru că prețurile sunt foarte mari și nici măcar nu te saturi cu atât de puțină mâncare.