Prețurile de pe litoral au crescut și la capitolul jucării. Cât trebuie să scoată părinții din buzunar pentru un colac sau un set de găletușe

Prețurile de pe litoral au crescut și la capitolul jucării. Cât trebuie să scoată părinții din buzunar pentru un colac sau un set de găletușe
Sursa foto: Freepik

Turiștii care aleg să meargă în vacanța de vară pe litoralul românesc trebuie să investească sume impresionante pentru diverse servicii. Doar cazarea și mâncarea pot ajunge să coste câteva mii de lei, pentru doar câteva zile la mare.

Care sunt produsele pentru copii care se găsesc la mare

Mulți dintre turiștii care se află la malul Mării Negre au venit și cu copiii. Părinții plătesc la mare o grămadă de bani pentru produsele destinate copiilor precum găletușele din plastic, în diverse forme și care pot fi utilizate în nisip, saltele gonflabile sau colacele în diverse nuanțe, potrivit observatornews.ro. 

În fiecare stațiune de la malul mării se regăsesc tarabe sau magazine de unde turiștii pot achiziționa produse pentru plajă. Prosoape, papuci de plajă, pălării sau ochelari de soare, dar și colaci, saltele gonflabile și jucării pentru copii. Toate acestea se regăsesc la prețuri mai mari, făcând comparație cu diverse centre comerciale. Astfel de obiecte pot costa chiar de două sau de trei ori mai mult.

Cât au ajuns să coste aceste produse

De exemplu, la tarabele de lângă plajă, un colac pentru copii se vinde de la un preț de 20 de ani. Poate ajunge la 65 de lei. Un pistol de apă se vinde cu 20 de lei, iar o saltea gonflabilă se vinde cu 90 de lei. Pentru o saltea de două persoane, prețul este mai mare: 140 de lei. Un set de găletușe pentru nisip se vinde de la 20 de lei.

„De la 20 de lei la 65 de lei la un colac. Pistoale 20 de lei. Avem si saltele, pornesc de la 140 de lei / 2 persoane, cea de o persoană la 90. Piscinuțe de la 40 la 65 de lei”, spune un vânzător.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`