CORONAVIRUS | Patronat, despre sezonul estival: Hotelurile şi restaurantele îşi propun reduceri de tarife

CORONAVIRUS | Patronat, despre sezonul estival: Hotelurile şi restaurantele îşi propun reduceri de tarife
foto: Pixabay

Turismul este unul dintre domeniile cele mai afectate de pandemia de coronavirus, acesta fiind închis complet de la izbucnire crizei sanitare în România, însă, acesta se va redeschide de la 15 iunie, iar patronatele au precizat că în acest sezon estival își propun reduceri de tarife pentru turiștii care merg la hoteluri și restaurante.

Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România: Membrii asociației se gândesc să opereze scăderi de preţuri

Reprezentantul Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), Octav Dura, a declarat,miercuri, în cadrul unei videoconferinţe organizată de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), că membrii asociaţiei se gândesc să opereze scăderi de preţuri şi nu scumpiri, conform Agerpres.

”Nu ne-am gândit la acest lucru, dimpotrivă, ne gândim la scăderi”, a spus Octav Dura.

Guvernul va susţine financiar investiţiile din domeniulturistic pentru prevenirea răspândirii Covid-19

În cadrul videoconferinței, Răzvan Pîrjol, șeful Direcţiei Generale Turism din cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, a declarat că Guvernul va susţine financiar investiţiile făcute în domeniul turistic pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Mai precis, acesta a spus că ”Guvernul, prin Ministerul Economiei, va susţine parţial sau total acele investiţii obligatorii în urma restricţiilor impuse de către criza Covid, tocmai pentru a veni în sprijinul menţinerii preţurilor, pentru o protecţie atât a operatorilor, cât şi a clienţilor pe care aceştia îi vor avea”.

Ludovic Orban, despre deschiderea sezonului estival: ”Probabil, după 1 iunie”

Premierul Ludovic Orban a făcut, pe 16 mai, declarații despre deschiderea sectorului turistic, spunând că, probabil, acest domeniu va putea fi reluat după 1 iunie.

”Intenţia noastră, sigur, este în măsura în care nu există o răspândire mai largă, un număr mai mare de cazuri de infectare, intenţia noastră este, în condiţii foarte bine reglementate, este să permitem sezonul turistic estival”, a afirmat atunci prim ministrul.

Restaurantele și plajele se vor redeschide de la 15 iunie, termenul depinzând de evoluția SARS-CoV-2

Restaurantele și plajele se vor redeschide pentru turiști din 15 iunie, cu respectarea unor recomandări specifice pentru a limita răspândirea noului coronavirus, potrivit unei declarații făcute recent de Răzvan Pîrjol.

Acesta a mai precizat că măsurile de distanțare fizică pentru terase, restaurante și plaje au fost stabilite cu patronatele din sector încă din 24 aprilie.

Cu toate acestea, terasele din România se vor redeschide de la 1 iunie.

„Acesta este planul, e dorința noastră – oficiali și reprezentanți ai sectorului, și vom monitoriza situația epidemiologică din această perioadă pentru a putea respecta termenele”, a menționat Pîrjol.

Trendul din România, de redeschidere a acestui sector, este similar cu cel propus de Uniunea Europeană, care a prezentat strategia pentru turism, sub denumirea generică de „Europa are nevoie de o vacanță”, cu promisiunea că responsabilii politici vor face ce ține de ei pentru a salva măcar o parte din sezonul de vară.

Margrethe Vestager, vicepreşedinta executivă a Comisiei Europene , a spus că în acest an nu vom avea o vară normală.

”Însă, dacă facem toţi eforturi, nu va trebui să petrecem vara blocaţi acasă, iar vara nu va fi pierdută complet de industria turistică”, a precizat ea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`