Prețuri mari pe litoralul românesc de 1 Mai / Cazările din România, mai scumpe decât în Grecia sau Bulgaria

Prețuri mari pe litoralul românesc de 1 Mai / Cazările din România, mai scumpe decât în Grecia sau Bulgaria
Sursa foto: Arhivă Personală

Mulți dintre români preferă să petreacă 1 mai pe litoral, pentru a marca debutul sezonului estival. Anul acesta, cei care vor să petreacă câteva zile la mare vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunar, întrucât prețurile sunt destul de mari, chiar peste cele din Grecia sau Bulgaria, locuri în care românii aleg să meargă în defavoarea turismului autohton.

Litoralul românesc întâmpină turiștii cu prețuri mari anul acesta de 1 mai

În perioada 29 aprilie – 2 mai 2023, prețurile în Vama Veche pentru două persoane încep de la 1.000 de lei, acestea fiind oferite de pensiuni sau case de vacanță. Cel mai ieftin hotel pentru aceeași perioadă costă peste 2.000 de lei.

Cea mai ieftină cazare din Vama Veche pentru această perioadă este o casă de vacanță situată la 10-15 minute de plajă.

Cazările pentru 1 mai în Mamaia pornesc de la 600-800 de lei pentru doi adulți. Pentru hotelurile centrale, românii vor plăti peste 3.000 de lei.

În Costinești, prețurile pornesc de la 700 de lei în vile sau pensiuni, iar la hotelurile de 2 stele, prețurile depășesc 1.100 de lei.

Care sunt prețurile în Bulgaria sau în Grecia

În Bulgaria, o cazare la o vilă în stațiunea Nisipurile de Aur pornește de la 400 de lei pentru două persoane. În stațiunea Sunny Beach, turiștii pot închiria studiouri mari cu doar 300 de lei pentru această perioadă, potrivit Gândul.

În Grecia, în Halkidiki, prețul pentru un hotel în perioada 29 aprilie – 2 mai, în minivacanță, începe de la 390 de lei. Dacă turiștii vor să se cazeze la o vilă de vacanță trebuie să scoată din buzunar aproximativ 400-500 de lei.

Pe insule, turiștii pot găsi cazare în această perioadă sub 500 de lei, pentru două persoane. Cei care vor condiții mai bune sau de lux pot să plătească peste 4.000 de lei la hoteluri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112
17:56 - Tragedie la Gura Humorului. Un bărbat a murit, iar un altul se află în stare grav. Cum s-a petrecut accidentul