În Alba Iulia, prețul roșiilor oltenești a ajuns la 65 de lei pe kilogram, în timp ce castraveții sunt vânduți cu 35 de lei. Cu toate acestea, pe piața centrală există și roșii importate din Spania sau Ungaria care se vând cu prețuri mai mici, în jur de 17-20 lei pe kilogram.
Potrivit unei vânzătoare, prețurile ridicate ale roșiilor românești pot fi explicate prin faptul că sezonul acestora abia a început și oamenii au trebuit să încălzească serele pentru a crește producția, ceea ce a dus la costuri suplimentare.
„Paștele vine foarte devreme, oamenii au făcut încălzire (n.r. au încălzit serele în care au fost crescute roșiile) și ele sunt scumpe. La castraveți prețurile sunt de 30 lei, roșiile, 60-65 lei, față de alea de import care sezonul lor este iarna la noi acum încep”, a explicat vânzătoarea pentru Alba24.
Chiar și cu prețurile ridicate, clienții nu sunt prea încântați să cumpere, deoarece și roșiile importate sunt percepute ca fiind scumpe. Vânzătoarea explică că a adus cantități mici de roșii doar pentru a avea ceva de vânzare, dar prețurile mari și lipsa de interes din partea clienților fac afacerea dificilă.
„Nici nu avem cui să vindem. Nici astea de import nu se vând așa bine. Astea sunt 17 lei, 20, 25 de lei, dar nu se face nici o alegere. Vine lumea se uită și pleacă mai departe. Se miră, dar asta este, nu aș vrea eu să le pun atât la preț, dar sunt scumpe la cumpărare, sunt foarte scumpe, așa pleacă, foarte scumpe”, s-a mai plâns vânzătoarea.