Eurostat: România, cele mai mici preţuri la alimente din Europa

Eurostat: România, cele mai mici preţuri la alimente din Europa
Foto: pixabay.com

În 2018, România avea cele mai reduse preţuri la alimente dintre ţările Uniunii Europene, cu 34,6% mai scăzute decât media UE, iar la recreaţie şi cultură cu 41,6% sub medie.

INCENDIAR! ANDREEA ESCA, ÎN STARE DE ȘOC DUPĂ VIZITA LA GINECOLOG! VEZI REPEDE CE SE ASCUNDE DE FAPT ÎN BURTICA VEDETEI (GALERIE FOTO)

Astfel, la băuturi alcoolice şi tutun, România este pe locul trei în Europa (preţuri cu 30,4% mai scăzute decât media UE), fiind devansată de Bulgaria (41,8%) şi Ungaria (31,4%), potrivit datelor publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat), citate de agerpres.ro.

PROFEȚIA MOMENTULUI! CARMEN HARRA A FĂCUT ANUNȚUL! ESTE VORBA DESPRE MAREA CÂNTĂREAȚĂ! FANII ȘI-AU LUAT RĂMAS BUN (GALERIE FOTO)

Pe de altă parte, la îmbrăcăminte şi încălţăminte, România se situează pe locul doi, respectiv preţuri cu 16,8% mai mici decât media UE, în timp ce procentul este de 22,2% în Bulgaria.

DOLIU ÎN MUZICA POPULARĂ! REGRETE ETERNE PENTRU IONUȚ DOLĂNESCU! IMAGINI ȘOCANTE DE LA CIMITIR (GALERIE FOTO)

Cele mai mici costuri cu locuinţa comparativ cu media UE se înregistrau în Bulgaria (66,9%), Polonia (62,8%) şi România (61,2%), iar la mobilă şi covoare România (30,4%) este întrecută doar de Bulgaria (51,2%).

Totodată, Bulgaria (53,3%) şi România (47,6%) au cele mai scăzute preţuri la restaurante şi hoteluri, iar la comunicaţii Polonia (55,1%) şi România (49,2%) au cele mai ieftine tarife.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`