Majoritatea românilor își aduc aminte cu nostalgie de verile petrecute la bunici, când socata reprezenta alternativa perfectă la sucurile din magazin. Rețeta acestei băuturi răcoritoare este simplă și necesită doar câteva ingrediente ieftine, ceea ce o face una dintre cele mai economice opțiuni.
Cu toate acestea, atunci când dorești să te bucuri de ea pe o terasă, va trebui să cheltui mai mulți bani decât te-ai fi așteptat. Restaurantele fac senzație cu socata, iar oamenii o achiziționează mereu atunci când doresc să se răcorească cu un gust care le aduce aminte de copilărie. Prețul pentru această băutură variază între 10 și 20 lei, în funcție de cantitatea dorită sau de localul ales, scrie spynews.
Restaurantele își surprind acum clienții cu vânzarea unor arome noi, menite să trezească sentimente nostalgice. Aceste arome au fost adăugate în mod special în meniu pentru a oferi o experiență revigorantă celor care doresc să se bucure de o pauză răcoritoare și să evite razele puternice ale soarelui. În ceea ce privește prețul, clienții sunt dispuși să plătească și sume mai mari ca să se bucure de savoarea socatei.
„Ne-am gândit că, dacă tot este sezonul, să facem o surpriză clienţilor noştri şi de fiecare dată ne pregătim cu chestiuni din acestea de sezon. Toată lumea ne spune că este gustul copilăriei, îşi aduc aminte de vacanţele petrecute la bunici, la ţară. Şi asta nu poate decât să ne bucure”, a declarat antreprenoarea Oana Bică, conform observatornews.ro.