Presshouse: Record de schimbări de funcții în 3 ani, pentru o directoare din CNAB / Ea ar semna în continuare documente în calitate de director juridic, deși Instanța ar fi decis că nu poate să mai ocupe această funcție

Presshouse: Record de schimbări de funcții în 3 ani, pentru o directoare din CNAB / Ea ar semna în continuare documente în calitate de director juridic, deși Instanța ar fi decis că nu poate să mai ocupe această funcție
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Jurnalistul B1TV, Ștefan Etveș, explică într-un articol publicat de Presshouse cum a fost posibil ca o directoare din cadrul Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB) să acumuleze un record de schimbări de funcții în ultimii trei ani. În ciuda unei decizii definitive a Curții de Apel București, aceasta semnează în continuare documente în numele CNAB, deși nu ar mai avea acest drept.

Totul ar fi început în vara anului 2022, când fosta conducere CNAB a realizat mai multe modificări privind structurile organizatorice, respectiv organigrama.

Modificarea organigramei a însemnat și desființarea Direcției Juridice și Resurse Umane-CNAB, post pe care îl ocupa Elena Năstase.

Ca răspus la decizia conducerii CNAB, Elena Năstase dă în judecată instituția, la Tribunalul Ilfov. În vara anului trecut câștigă procesul, iar directorul general Sorin Păun, de la acea dată, în baza unui certificat de grefă pune în executare provizorie sentința civilă nr. __ din 03.08.2023, pronunțată pe fondul cauzei la Tribunalul Ilfov.

Elena Năstase încasează despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate, daune morale și alte sume reprezentând onorariul avocațial pentru judecata în prima instanță.

În baza certificatului de grefă din data de 10 augut 2023, se cere modificarea structurii organizatorice a CNAB, reînființarea Direcției Juridice și totodată a funcției de conducere de director pentru reînscăunarea doamnei Elena Năstase.

În septembrie 2023, Consiliul de Administrație aprobă modificarea organigramei și Elena Năstase își reintră în drepturi, respectiv director Direcția Juridică și Resurse Umane.

Anul trecut, fostul director general al CNAB-Henri Coandă, Sorin Păun contractează serviciile unei case de avocatură.

În decembrie 2023, la Curtea de Apel București este înregistrat apelul Companiei Naționale Aeroporturi București privind anularea sentinței din august 2023 privind repunerea în funcție a Elenei Năstase.

Pe data de 13 iunie 2024, judecătorii Curții de Apel admit apelul principal, schimbă în tot sentința apelată. Hotărârea civilă nr 2968/13.06.2024 pronunțată de Curtea de Apel București este definitivă.

Cu toate acestea, după 7 zile de la pronunțarea deciziei, Elena Năstase rămâne pe aceeași funcție. Mai mult, Elena Năstase, conform deciziei Curtii de Apel București trebuie să restituie salariile încasate și cheltuielile de judecată, altfel este prejudiciu.

Cu toate acestea, Elena Năstase ar semna în continuare documente, deși în mod normal nu ar mai trebui sa ocupe funcția de director juridic, potrivit materialului publicat pe Presshouse.

Potrivit unor surse, actualul director general interimar Gabriel Bulgaru o numește pe Elena Năstase consilier în cadrul cabinetului, precizează jurnalistul Ștefan Etveș.

Biroul de presă din cadrul CNAB a transmis că în urma Deciziei Civile definitive nr. 2968/13.06.2024, pronunțate de Curtea de Apel București, Elena Năstase revine la funcția de consilier juridic în cadrul Serviciului Juridic al CN Aeroporturi Bucureștim (funcție deținută anterior).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`