Președintele Klaus Iohannis, în vizită la Spitalul Bagdasar-Arseni

Președintele Klaus Iohannis, în vizită la Spitalul Bagdasar-Arseni
foto: Facebook @ Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis va vizita, joi, de la ora 12.30, Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Bagdasar-Arseni.

Vizita va avea loc cu ocazia Zilei Internaționale a Medicinei de Urgență.

Președintele Klaus Iohannis a participat la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, în perioada 24-25 mai

Președintele Klaus Iohannis s-a întors în țară după ce a participat la reuniunea extraordinară a Consiliului European, în perioada 24-25 mai, la Bruxelles.

Președintele României a discutat cu ceilalți lideri europeni despre subiecte precum coordonarea la nivelul Uniunii Europene în contextul pandemiei de COVID-19, combaterea schimbărilor climatice sau relațiile Uniunii cu Rusia și cu Regatul Unit al Marii Britanii.

„În intervenția sa, Președintele Klaus Iohannis a reafirmat susținerea României pentru menținerea abordării coordonate, la nivel UE, atât cu privire la dimensiunea gestionării curente a crizei sanitare, cât și în ceea ce privește demersurile de relaxare graduală a măsurilor restrictive introduse de statele membre. Președintele României a evidențiat, totodată, importanța deosebită a continuării unui ritm accelerat al campaniilor de vaccinare, alături de creșterea eforturilor privind producerea şi asigurarea unor rezerve suficiente de vaccinuri la nivel european. Președintele Klaus Iohannis a salutat finalizarea negocierilor interinstituționale privind Certificatul digital COVID și a subliniat susținerea țării noastre pentru implementarea rapidă şi unitară a acestor certificate la nivel european. Președintele României a insistat asupra faptului că utilizarea acestui certificat nu trebuie să afecteze exercitarea dreptului fundamental al cetățenilor la libera circulație”, se arată în comunicatul transmis marți de Administrația Prezidențială.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`