Președintele CSM: Modificările la Codul Penal îi avantajează pe politicienii penali

Președintele CSM: Modificările la Codul Penal îi avantajează pe politicienii penali
Foto: revista22.ro

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Oana Schmidt Hăineală, reacționează față de modificările aduse, marți, în Camera Deputaților, la Codul Penal.

„Reglementările actuale îi includ în categoria funcţionarilor publici şi pe miniştri. Odată cu aceste modificări se distrug elementele constitutive ale infracţiunii. Practic se distruge subiectul activ”, a declarat Oana Schmidt Hăineală, potrivit Mediafax.

Întrebată dacă modificările aduse Codului Penal îi vizează şi pe parlamentarii suspectaţi că ar fi comis fapte penale în perioada în care au fost miniştri, cum este cazul lui Tudor Chiuariu, al Monicăi Iacob Ridzi sau al lui Codruţ Şereş, preşedintele CSM a răspuns: „Sigur că da”.

Preşedintele CSM a mai spus că modificările aduse Codului Penal reprezintă „un regres major în ceea ce priveşte cadrul normativ penal din România, începând de la modul în care au fost adoptate şi terminând cu conţinutul lor”.

Oana Schmidt Hăineală a precizat că CSM nu a fost consultat în această privinţă, deşi, potrivit legii, ar fi trebuit să se solicite avizul Consiliului, chiar dacă el nu este unul conform.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`