Președintele CCR, Valer Dorneanu, a refuzat o probă esenţială în dosarul Tăriceanu contra DNA privind OUG13 (VIDEO)

Președintele CCR, Valer Dorneanu, a refuzat o probă esenţială în dosarul Tăriceanu contra DNA privind OUG13 (VIDEO)

Curtea Constituţională a decis luni că ancheta declanşată de DNA asupra circumstanţelor în care a fost emisă ordonanţa de urgenţă nr. 13, cea care i-a scos pe români în stradă, ar fi declanşat un conflict juridic între puterile statului, admițând astfel sesizarea lui Tăriceanu.

Jurnalistul Liviu Avram susține că decizia CCR fost luată după ce preşedintele CCR, Valer Dorneanu, a refuzat administrarea unei probe esenţiale. Potrivit acestuia, este vorba despre ordonanţa prin care DNA a declinat dosarul către Parchetul General.

“Acolo judecătorii puteau vedea ce anume anchetează DNA”, susține Avram într-un articol pentru Adevărul.

Președintele CCR, Valer Dorneanu, a refuzat o probă esenţială în dosarul „Tăriceanu contra DNA” privind OUG13

#DIRECT_ONE_m0ws08#

În clipul postat de Adevărul se poate vedea că în ziua judecăţii, preşedintele Curţii Constituţionale a dat primul cuvânt senatorului Şerban Nicolae, reprezentant al preşedintelui Senatului, autorul sesizării. Însă înainte ca acesta să-şi înceapă pledoaria, reprezentanta Ministerului Public, procurorul Iuliana Nedelcu, a solicitat depunerea unui nou document, care să completeze probatoriul solicitat anterior de către CCR, şi în a cărui posesie intrase în dimineaţa respectivă.

Documentul pe care Ministerul Public dorea să-l depună era ordonanţa prin care, în aceeaşi zi, DNA a clasat una dintre infracţiunile reclamate de denunţător şi a declinat restul dosarului către Parchetul General. Din ordonanţă rezulta că, pe lângă alte două infracţiuni deja denunţate şi păstrate în continuare în dosar (favorizarea făptuitorului şi furnizarea de date inexacte Parlamentului şi Preşedintelui României), procurorii mai obţinuseră indicii cu privire la săvărşirea altor trei fapte penale: fals intelectual, sustragerea sau distrugerea de probe, sustragerea sau distrugerea de înscrisuri.

“Importanţa acestei probe rezidă în faptul că, din analizarea ei, judecătorii constituţionali ar fi putut să vadă cu mai multă acurateţe scopurile anchetei declanşate de DNA: oportunitatea emiterii ordonanţei 13 sau faptele penale care au însoţit această procedură”, conchide Avram.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:19 - Adriana Bahmuțeanu, ținta cuvintelor dure, venite din partea fiului ei cel mare. „Ești o rușine”
00:05 - Ciucă: Am pierdut politic pentru că am făcut coaliţie cu PSD. Important e să recunoşti când greșești. Unii colegi s-au opus atunci și au avut dreptate (VIDEO)
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)