Președintele CA Metrorex, Mihai Barbu, după ciocnirea trenurilor de metrou: Metroul bucureștean este extrem de sigur / Viteza a fost mică. Dacă ar fi fost mai mare, ar fi fost o tragedie (VIDEO)

Președintele CA Metrorex, Mihai Barbu, după ciocnirea trenurilor de metrou: Metroul bucureștean este extrem de sigur / Viteza a fost mică. Dacă ar fi fost mai mare, ar fi fost o tragedie (VIDEO)
Foto: facebook.com/pg/metrorexoficial.ro

Președintele Consiliului de Administrație al Metrorex, Mihai Barbu, a vorbit despre ciocnirea trenurilor de metrou, miercuri, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac, și susține că viteza a fost „mică” și că „metroul bucureștean este extrem de sigur”.

Mihai Barbu, pe B1 TV: Metroul bucureștean este extrem de sigur

Președintele CA al Metrorex susține că metroul „este cel mai eficient mijloc de transport din București și așa va rămâne”.

„Eu vreau să reafirm ceea ce spunea și domnul director de la Agifer, metroul bucureștean este extrem de sigur. Ceea ce s-a întâmplat aseară bineînțeles că este un incident neplăcut, nedorit, dar care nu se putea întâmpla în condiții normale de circulație (…). Era un sistem de transport tip pendulă și s-a întâmplat acest incident”, a adăugat Mihai Barbu.

„Eu vreau să îi asigur pe călătorii noștri că siguranța dumnealor este o prioritate permanentă a noastră și facem tot ce ne stă în putință ca dumnealor să circule în siguranță cu metroul. Pentru incidentul de aseară și pentru neplăcerile pentru care le-am provocat, îmi cer scuze încă o dată călătorilor noștri, spune oficialul.

Ar fi fost o tragedie dacă viteza era mai mare, spune președintele CA al Metrorex

Întrebat la ce viteză s-a produs contactul dintre cele două trenuri, Mihai Barbu a afirmat: „O viteză mică oricum. Nu vă pot spune viteza, ea sigur va reieși din procesul-verbal care va fi încheiat de către Agifer împreună cu reprezentanții Metrorex. În urma acestui raport, noi vom ști dacă este o eroare umană, dacă este o defecțiune tehnică sau ambele și vom lua măsurile în consecință pentru că asemenea lucruri nu trebuie să se întâmple”.

„E prima oară când se întâmplă așa ceva la metrou și nu vrem să se mai întâmple vreodată (…). Dacă viteza ar fi fost mai mare, ar fi fost o tragedie, bineînțeles, nu pot să nu spun acest lucru”, a continuat Mihai Barbu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră