Președintele ANPC avertizează consumatorii despre puiul din magazine: „Unii sunt vopsiţi prin hrănire”
Președintele ANPC, Horia Constantinescu, a avertizat, miercuri, consumatorii privind carnea de pui care este vopsită pentru a părea bun. De multe ori, procedura are loc în timpul hrănirii tocmai pentru ca aceasta să nu se poată spăla.
Mâncăm pui vopsit
„Există o vorbă care spune că umblii cu cioara vopsită. Dar iată că varianta modernă se referă la puiul de găină vopsit. Există operatori economici care îşi vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare. Dar şi aici se întâmplă o minune: unii dintre pui sunt vopsiţi prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în ţesut şi să nu poată fi spălată”, a scris, miercuri dimineaţă, pe Facebook, Horia Constantinescu.
Pui contaminat cu salmonela
Acesta menționează că și ouăle sunt afectate de vopsirea puiului, astfel că ele își vor schimba culoarea.
„Dacă adăugăm și ingredientul salmonela, descoperit la unele ferme de către colegii noștri, în condițiile în care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui să existe filtre serioase, nu superficiale, atunci puiul vopsit devine și un pericol pentru sănătatea noastră.
Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranța fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniți pentru a părea mai buni, împănați cu tulpini de salmonela periculoase”, a mai spus președintele ANPC.
Constantinescu a menționat în cursul zilei de miercuri va trimite informare către toate instituțiile pentru a afla cum s-a ajuns în această situație.