Presa internațională: România a devenit unul dintre cele mai mari focare de coronavirus din Europa. Infecția se răspândește în ritm accelerat

Presa internațională: România a devenit unul dintre cele mai mari focare de coronavirus din Europa. Infecția se răspândește în ritm accelerat
Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

România a intrat în atenția presei internaționale din cauza numărului tot mai mare de noi infectări cu coronavirus. Jurnaliștii italieni de la Il Fatto Quotidiano susțin că țara noastră a devenit unul dintre cele mai mari focare de coronavirus din Europa și cu siguranță cel mai mare din Balcani. Iar MTI, agenția națională de presă din Ungaria, notează că infecția cu SARS-CoV-2 se răspândește în România „într-un ritm accelerat”. Il Fatto Quotidiano și MTI fac referire la cel mai recent bilanț al epidemie în țara noastră, care indică un record de infectări, și explică noile date despre cum sunt efectuate testele. 41.275 de români au fost depistați pozitiv de la debutul crizei, iar 2.126 de pacienți COVID-19 au murit.

Numărul tot mai mare de infectări cu coronavirus din România, în atenția presei internaționale

Il Fatto Quotidiano, publicație italiană, și MTI, agenția națională de presă din Ungaria, atrag atenția că în România coronavirusul se răspândește tot mai agresiv, astfel încât am devenit cel mai mare focar de infecție din Balcani și unul dintre cele mai mari din Europa.

Il Fatto Quotidiano notează că, spre deosebire de primul val de infectări din România, al doilea stânește îngrijorări. România a devenit unul dintre marile focare de coronavirus din Europa și cu siguranță cel mai mare din Balcani. În ultimele 24 de ore a fost doborât vechiul record și s-a ajuns la 1.112 cazuri. Numărul total al infectărilor a ajuns la 41.275. Dintre pacienții COVID-19, 2.126 au murit, 25 doar în ultima zi, scriu jurnaliștii italieni.

Capitala București este cea mai afectată, iar pe 22 iulie guvernul a decis să plaseze în carantină localitatea Cartojani, din județul Giurgiu, unde în ultima săptămână s-a înregistrat o medie de peste trei infectări pe zi la mia de locuitori.

Nu există zi în care numărul de îmbolnăviri în România să nu-l depășească pe cel precedent, precizează Il Fatto Quotidiano. Totuși, publicația precizează că se fac și mai multe teste, unele chiar la solicitarea cetățenilor. În ultimele 24 de ore, 8.107 dintre cele 20.085 de teste prelucrate s-au făcut la cerere.

Jurnaliștii italieni au preluat apoi și o declarație a premierul Ludovic Orban, potrivit căruia autoritățile nu vor să reintroducă restricțiile sau alte măsuri care să afecteze economia, dar totul depinde de modul în care oamenii înțeleg să respecte regulile.

Sub titlul „Vecinii nu pot ține virusul sub control”, agenția națională de presă din Ungaria, MTI, susține că în România „infecția cu coronavirus continuă să se răspândească în ritm accelerat”. Și jurnaliștii maghiari preiau cel mai recent bilanț al Grupului de Comunicare Strategică de la București și prezintă detalii despre modul în care se realizează testarea în țara noastră.

MTI mai notează că, după un vid legislativ de peste două săptămâni, actul normativ privind carantina a intrat în vigoare marți, fapt ce oferă autorităților baza legală pentru a-i izola pe cei suspectați că au COVID-19.

Agenția ungară mai susține că media testelor pozitive a ajuns la 5%, deși la începutul lunii iunie era de 2%.

Epidemie de COVID-19 în România – 41.275 de infectări și2.126 decese

Potrivit celui mai recent bilanț, prezentat joi, ora 13.00, de către Grupul de Comunicare Strategică, în România numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 a ajuns la 41.275. Cele mai multe contaminări au fost raportate în București (4.871) și Suceava (4.337).

Joi a marcat și un record de noi îmbolnăviri – 1.112.

Dintre cei testați pozitiv, 2.126 au decedat.

Pentru prima dată, GCS a explicat cum anume s-au împărțit testele pentru coronavirus efectuate în cele 24 de ore scurse de la prezentarea bilanțului precedent.

Astfel, din cele 20.085 de teste prelucrate, 11.978 au fost făcute în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 8.107 la cerere.

În total, de la declanșarea acestei crize au fost prelucrate 1.030.692 de teste.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:19 - Adriana Bahmuțeanu, ținta cuvintelor dure, venite din partea fiului ei cel mare. „Ești o rușine”
00:05 - Ciucă: Am pierdut politic pentru că am făcut coaliţie cu PSD. Important e să recunoşti când greșești. Unii colegi s-au opus atunci și au avut dreptate (VIDEO)
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)