CORONAVIRUS | Un preot din Vrancea le-a promis enoriașilor că va duce Lumina de Paști în casele lor: ”Fac apel să rămâneți acasă”

CORONAVIRUS | Un preot din Vrancea le-a promis enoriașilor că va duce Lumina de Paști în casele lor: ”Fac apel să rămâneți acasă”

Preotul parohiei Dragosloveni, comuna Dumbrăveni, Vrancea, Valeriu Roșcan, le-a transmis enoriaşilor, pe Facebook, să stea acasă în noapte de Înviere şi le-a spus acestora că va duce lumina în casele lor, și, totodată, la toate mormintele din cimitir.

Părintele Valeriu Roșcan: ”Fac apel să rămâneți acasă”

Preotul a scris că acest lucru îl va face după oficierea Slujbei Învierii și a Sfintei Liturghii, respective între orele 3 și 5.

De asemenea, o persoană va merge și în cimitir unde va pune o lumânare la fiecare mormânt.

”După oficierea Slujbei, voi merge însoțit de cântăreț în toată parohia, lăsând mai multe lumânări tip candelă pe toate străduțele parohiei, precum și la toate Troițele din parohie”, a scris Valeriu Roșcan pe rețeaua de socializare.

Acesta a adăugat că la Troițe va lăsa și Sfânta Pască.

Preotul a mărturisit că a luat această decizie ” să ne protejăm, să nu îngreunăm munca autorităților, a medicilor, a polițiștilor, jandarmilor, a celor din armată și a tuturor celor ce acum sunt în spitale, luptând cu boala ori în stradă pentru binele nostru”.

CORONAVIRUS | Un preot din Vrancea le-a promis enoriașilor că va duce Lumina de Paști în casele lor: ”Fac apel să rămâneți acasă”

MAI, acord cu Patriarhia Română

Ministrul Afacerilor Interne a declarat, marți, într-o conferință de presă, că a încheiat un acord între MAI și Patriarhia Română, în contextul sărbătoririi Paștelui de către credincioșii ortodocși, pe 19 aprilie.

Astfel, acordul cuprinde o serie de proceduri referitoare la modul în care oamenii pot primi Sfintele Paști și Lumina Sfântă.

Prin acest document, enoriașii aveu dreptul să meargă vineri și sâmbătă la Biserică pentru a lua Sfânta Pască, însă cu obligația de a respecta măsurile impuse de autorități.

Klaus Iohannis a cerut Guvernului să revină asupra acordului

Cu toate acestea, președintele României, Klaus Iohannis, a cerut, miercuri, premierului Orban și ministrului Vela să revină asupra acordului încheiat cu BOR pentru Paște.

În acest context, șeful statului va avea, miercuri, o discuție cu premierul Ludovic Orban și ministrul Marcel Vela, la care vor participa și alți miniștri sau consilieri guvernamentali.

Bilanțul persoanelor infectate în România

Peste 7.200 de oameni au fost infectați cu noul Covid-19, dintre care 362 s-au stins din viață, potrivit raportului prezentat miercuri de Grupul de Comunicare Strategică.

Dintre persoanele diagnosticate cu noul virus, cele mai multe cazuri sunt din județul Suceava, peste 1.700. Acest lucru a dus la intrarea în carantina a municipiului Suceava, dar, totodată, și a 8 comune limitrofe.

De asemenea, și în localitatea Țăndărei din județul Ialomița au fost raportate mai multe cazuri de coronavirus. În acest context, prin Ordonanța Militară numărul 7 a fost instituită și în această localitate carantina.

Până în momentul de față, 245 de pacienți sunt internați la ATI.

În prezent, 1.217 de persoane au fost declarate vindecate.

Bilanțul românilor din diaspora depistați cu Covid-19

Grupul de Comunicare Strategică a declarat că 713 de cetățeni români din diaspora au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus, cei mai mulți fiind în Italia, mai precis 421. Alți 196 sunt în Spania, 25 în Franța, 9 în Germania, 47 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în SUA, 2 în Austria, 2 în Belgia, 2 în Indonezia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Suedia.

În acest context, de la începutul pandemiei de Covid-19 și până la acest moment, 53 de cetățeni români infectați cu COVID-19 au murit în afara țării, după cum urmează: 13 în Italia, 14 în Franța, 15 în Marea Britanie, 7 în Spania, 2 în Germania, unul în Belgia și unul în Suedia.

Numărul persoanelor infectate a depășit un milion la nivel global

Numărul persoanelor testate pozitiv cu noul coronavirus, virusul care a izbucnit în China la sfârșitul anului 2019, a depășit, la nivel global, două milioane de cazuri.

Mai precis, peste 2.017.000 de persoane au fost testate pozitiv.

Numărul celor care s-au stins din viață a ajuns la peste 128.000 , iar peste 492 de mii s-au recuperat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`