Preot înregistrat când îi făcea avansuri unei copile în biserică. „A început să spună că-i place de ea, că să facă videochat” / Reacția reprezentanților Arhiepiscopiei (VIDEO)

Preot înregistrat când îi făcea avansuri unei copile în biserică. „A început să spună că-i place de ea, că să facă videochat” / Reacția reprezentanților Arhiepiscopiei (VIDEO)
Captură Video B1 TV

Caz şocant într-o localitate din judeţul Călăraşi. Un preot i-ar fi făcut avansuri sexuale unei copile, chiar în timpul spovedaniei. N-ar fi fost prima oară când se întâmplă asta şi chiar omul bisericii i-a recunoscut fetei că o place de mai mulţi ani. Fata de 14 ani a înregistrat toată conversaţia şi le-a arătat părinţilor. Probele au ajuns la poliţie, iar în momentul de faţă preotul este acuzat pentru corupere de minori, informează B1 TV în Jurnalul orei 12.00, prezentat de Aneta Sîngeorzan.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Un preot din Călărași i-a făcut avansuri unei copile în biserică

Preot: „Eu știu că ție îți place de mine și mie îmi place de tine, da? Adică e o dragoste așa… Nu știu cum să-ți zic… O dragoste mai din priviri! Acum doi ani sau acum trei ani, când ți-am zis că-mi place de tine, ne-am tot privit așa prin biserică și mi-am auzit vorbe că, uite, părintele se uită la fata lui… Poate ai auzit și tu!”

Copilă: „Am auzit, da!”

Preot: „Bine, tu ești copil, dar… na. Și-am zis așa, să nu mai mă uit la tine. Dar… totuși. Parcă mă face să mă uit. Nu știu… ochii… Și… acum, ultima oară, te-am întrebat prea dur așa, adică. Poate voiai să zici ceva și nu ai zis”.

Sâmbătă, mama fetei a sesizat Poliția prin 112, după ce a ascultat înregistrarea fiicei de 14 ani în care preotul din Curcani îi face avansuri în timpul spovedaniei. Rudele susțin că nu este pentru prima dată când preotul are un astfel de comportament faţă de adolescentă.

„Nepoata noastră s-a dus acum două săptămâni să se spovedească și s-a spovedit. N-a vrut părintele să o împărtășească, i-a spus să mai vină încă o dată, încă o dată. Și i-a zis să rămână la final, că are ceva să vorbească. Ea știind ce s-a întâmplat și că mama ei nu crede, a înregistrat și el a început să spună că-i place de ea că-i dragoste din priviri de acum trei ani, că să facă un videochat, să fie o iubire secretă”

„Fetița ne mai spunea că (preotul zicea) că de ce nu face videochat, că are corp frumos, asta îi spunea preotul. Nu știm nici noi cum reacționam… o minți copilul… Până s-a dus fata cu telefonul și l-a înregistrat ca să ne dovedească. Ne-a arătat înregistrarea, s-a dus maică-sa la el și a spus că era obosit, e și el bărbat, om…”

Alți săteni nu cred ca preotul ar fi putut fi capabil de un asemenea comportament: „Eu n-am auzit nimic despre părinte, eu știu că e un băiat cuminte, respectos”

Preotul în cauză a fost deja audiat de procurori și este anchetat pentru corupere sexuală de minori. Audiată a fost și fata de 14 ani și mama ei. Potrivit unor surse, preotul a recunoscut că este vocea lui cea care se aude pe înregistrări. Chiar și așa, reprezentanții Arhiepiscopiei susțin că nu îl vor suspenda pe acesta până la finalizarea anchetei mai ales pentru că au „suspiciunea că întreaga înregistrare a fost trucată”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:52 - Alexandru Muraru (PNL): Planul pesedist ne arată că pericolul capturării instituțiilor statului e în plină desfășurare. Urmează zile de încercare pentru democrația din România
23:35 - Netanyahu spune că lui Macron și celorlalți lideri occidentali care cer embargo pe arme pentru Israel ar trebui „să le fie rușine”: „Rușinea lor va continua mult după câștigarea războiului”
23:12 - George Simion, după decizia CCR de a anula candidatura Dianei Șoșoacă: Orice român are dreptul constituțional de a candida și de a fi ales. Nicio instituție nu îi poate lua acest drept
22:49 - Nicolae Ciucă: „Pesediștilor care astăzi se bucură de decizia CCR le spun un singur lucru: românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat” / „PSD nu va scăpa de ceea ce se teme cel mai tare: de o confruntare cu mine în turul 2”
22:23 - Stelian Ion: Judecătorii CCR care au decis invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă trebuie să prezinte clar și în detaliu motivele / Este tot mai evidentă nevoia de reformă a CCR
22:01 - A fost contestată la CCR și candidatura lui Marcel Ciolacu
21:45 - PSD: Susținem dreptul oricărei persoane de a alege și de a fi aleasă. CCR trebuie să prezinte rapid motivele care au stat la baza deciziei de invalidare a candidaturii doamnei Diana Șoșoacă
21:27 - Lucian Romașcanu, după declarația lui Florin Roman privind decizia CCR: PSD nu are nicio implicare în justiție. Când ai dileme și dificultăți să îți vezi candidatul în finală, despre dl. Ciucă vorbesc, începi să dai rateuri de gândire
21:06 - Florin Roman (PNL): Eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni, făcută prin mâna majorității PSD din CCR, este o făcătură marca PSD
20:46 - Diana Șoșoacă, după ce i-a fost anulată candidatura la prezidențiale: „Mă sună foarte mulți din Sfatul Înțelepților, mă sună generali din armată. Este timpul să acționăm”