Preot din Teleorman, reținut de polițiști. Suma imensă pe care ar fi furat-o din banii primiți de la buget pentru biserici

Preot din Teleorman, reținut de polițiști. Suma imensă pe care ar fi furat-o din banii primiți de la buget pentru biserici
Sursa foto simbol: Pixabay

Un preot din Teleorman a fost reținut, joi, 8 august, pentru 24 de ore, fiind acuzat că ar fi furat banii primiți de la buget pentru biserici. Dosarul e instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman, scrie G4Media.

Preot reținut după ce ar fi furat 4,9 milioane de lei

Este vorba despre preotul Nicu Chiriță, care este responsabil de Parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel și Parohia Sfântul Mare Mucenic Mina, ambele din Alexandria.

În vârstă de 62 de ani, preotul este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată și delapidare cu consecințe deosebit de grave. Ambele infracțiuni sunt în formă continuată.

În perioada 2016 – 2022, Nicu Chiriță ar fi falsificat mai multe documente pentru justificarea unor sume de bani primite din bugetul local, respectiv național, ca sprijin financiar pentru reparații și construcții la bisericile de care este responsabil.

De asemenea, preotul din Alexandria ar fi luat bani din conturile celor două parohii, prin retrageri numerar, și ar fi efectuat plăți pentru achiziții de bunuri și servicii în interes personal și pentru alte persoane, prejudiciul total fiind de peste 4,9 milioane de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)