Preot din Cluj, atacat după ce a pledat public pentru vaccinare: În social media, oamenii au curajul să scoată la iveală tot ce înseamnă irațional în viața lor

Preot din Cluj, atacat după ce a pledat public pentru vaccinare: În social media, oamenii au curajul să scoată la iveală tot ce înseamnă irațional în viața lor
Captură Video - TVR Cluj / Youtube

Dorel Galan, preot ortodox din Cluj, a ajuns chiar și în presa internațională după ce a fost înjurat pentru că a pledat pentru vaccinarea anti-COVID. Galan a fost numit „preotul Satanei” și „necredincios” și a fost acuzat că a fost plătit de stat pentru a susține vaccinarea. „Am fost atacat brusc de oameni pe care nu-i cunosc, de „hater-i profesioniști””, a spus părintele, pentru AFP.

Preotul Dorel Galan, atacat în online după ce a pledat pentru vaccinare

„În social media, în spatele unui aparent anonimat, oamenii au curajul să scoată la iveală tot ce înseamnă irațional în viața lor: frustările, nemulțumirile, neîmplinirile sau nefericirile. Am constatat cât de periculos este segmentul de populație care confundă părerile personale cu adevărul științific”, a spus preotul Dorel Galan, pentru Digi24.

El a precizat că în orașul său mai sunt doi preoți care au fost atacați de antivacciniști după ce și-au făcut publice opiniile provaccinare: „Paginile lor de Facebook au fost inundate de reacții dure”.

Galan a povestit că a acordat un interviu, iar apoi „m-am trezit cu niște atacuri, culmea, la persoană. Înțeleg dacă e atacată opinia, că până la urmă vaccinul e un drept, dar nu e o obligație. Am spus și în biserică, într-o predică, credincioșilor, că-i îndemn nici să se vaccineze, nici să nu se vaccineze, pentru că nu sunt specialist. În schimb, le-am cerut să se informeze din surse credibile și decizia lor să fie una informată. Le-am mai spus că personal mă voi vaccina, asta nu înseamnă că trebuie să-mi urmați exemplul”.

Preotul, în vârstă de 45 de ani, a trecut deja prin boală. El a spus că deocamdată nu s-a vaccinat, deoarece nu intră în categoriile de populație pentru care se face vaccinarea acum. În schimb, s-a programat pentru data de 15 martie, iar rapelul ar trebui să-l facă pe 5 aprilie. El a precizat că s-a interesat la specialiști din sistemul de sănătate dacă e recomandată vaccinarea în cazul său, dat fiind că are deja o imunitate naturală, și a primit un răspuns pozitiv.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`