Premierul Ludovic Orban, conferință de presă la ora 19.00, în direct pe B1 TV

Premierul Ludovic Orban, conferință de presă la ora 19.00, în direct pe B1 TV
Foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban va susține marți, la ora 19.00, o conferință de presă la Palatul Victoria. Aceasta este prima conferință a șefului Guvernului după ce acesta a fost testat negativ la infecția cu noul coronavirus și, prin urmare, a ieșit din autoizolare.

În sală vor avea acces doar reporterii, în limita unui număr de 12 persoane, astfel încât să respecte regulile de distanțare socială.

Declarațiile prim-ministrului au loc în contextul în care, acesta a purtat marți mai multe runde de discuții cu președintele Klaus Iohannis, membrii Guvernului, dar și managerii spitalelor cu privire la gestionarea crizei generate de răspândirea noului coronavirus pe teritoriul României.

Amintim că șeful statului a anunțat marți noi restricții de circulație ca măsuri impuse în cadrul stării de urgență.

Astfel, ce a fost până acum la nivel de recomandare, în speță indicațiile privinddeplasarea între orele 06:00 și 22:00, devine de acum obligație. Măsurile intră în vigoare începând de miercuri.

”Se vor introduce noi restricții de circulație și noi restricții pentru români, în sensul că ce a fost până acum o recomandare devine o obligație, după principiul stăm acasă. Evident că oamenii pot ieși ca să meargă la serviciu și să se întoarcă de la serviciu, să iasă să își facă cumpărăturile absolut necesare de alimente de pe o zi pe alta, însă aceste restricții devin obligații”, a anunțatKlaus Iohannis.

Totodată, șeful statului a anunțat măsuri de supraveghere electronică pentru persoanele care sunt în carantină sau în izoare, precum și folosirea Armatei ”pentru a gestiona mai bine situațiile create în teren”.

”În acest fel, Armata va pune la dispoziție personal care va veni să suplimenteze forțele de ordine publică, Jandarmerie și Poliție”, a anunțat Iohannis.

„Un punct foarte special, țin neapărat să îl mai menționez, persoanele cele mai vulnerabile sunt persoanele peste 65 de ani. Este evident că avem nevoie de măsuri speciale, dar și de restricții speciale. Astfel, pentru a proteja persoanele peste 65 de ani, pentru aceste persoane se vor introduce restricții speciale, în sensul că vor trebui, în interesul lor propriu, să stea practic tot timpul acasă”, a mai anunțat șeful statului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”