Premierul interimar, Nicolae Ciucă, despre campania de vaccinare anti-COVID: Până în acest moment, sunt atinși parametrii pe care ni i-am propus. Comunicarea va da succesul efortului de la nivel guvernamental (VIDEO)

Premierul interimar, Nicolae Ciucă, despre campania de vaccinare anti-COVID: Până în acest moment, sunt atinși parametrii pe care ni i-am propus. Comunicarea va da succesul efortului de la nivel guvernamental (VIDEO)

Premierul interimar Nicolae Ciucă a anunțat în debutul ședinței de guvern de vineri dimineață, referindu-se la campania națională de vaccinare anti-coronavirus, că până acum lucrurile se desfășoară în parametrii stabiliți de autorități. Totodată, Ciucă a insistat asupra faptului că în succesul acestei campanii, comunicarea va juca un rol foarte important.

Precizările lui Nicolae Ciucă despre campania națională de vaccinare anti-coronavirus

”Până în acest moment, sunt atinși parametrii pe care ni i-am propus. Obiectivele sunt în derulare. Cred că este nevoie de tot ce înseamnă partea de coordonare interinstituțională și de comunicare. Comunicarea va da partea de succes a efortului care se întreprinde la nivel guvernamental”, a spus Nicolae Ciucă.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare:Obiectivul este ca în primele șase luni să asigurăm imunizarea prin vaccinare pentru 13 milioane de persoane

Strategia națională de vaccinare anti-cooronavirus a fost prezentată în urmă cu o săptămână de medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordoonatorul campaniei naționale de imunizare anti-COVID-19.

„În momentul de față organizarea campaniei de vaccinare este diferită de programele naționale de vaccinare pentru că ne dorim o activitate intensă, coninuă, cu un ritm care să ne asigure o acoperire de vaccinare de 60%-70% în următoarele șase luni, după ce va primi o aprobare de la Agenția Europeană a Medicamentului”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Totodată, acesta a precizat că obiectivul autorităților este de a vaccina în 6 luni până la 13 milioane de persoane.

”Organizarea prpriu-zisă a activității de vaccinare se va realiza prin centre de vaccinare, înființate la nivelul anumitor unități medicale, spitale județene, spitale municipale sau alte unități medicale în funcție de numărul lucrătorilor în ănătate. Aceste centre sunt cele care asigură vaccinarea lucrătorilor din sistemul de sănătate și sistemul medicosocial. După care vorbim de centre de vaccinare în afara unităților medicale, ele sunt în momentul de față ele sunt estimate la 850-900 de centre la nivel național, care vor asigura, fiecare centru, un număr de 5.000 de persoane pe lună, drept pentru care putem reuși în primele șase luni să asigurăm imunizarea prin vaccinare pentru 13 milioane de persoane. Ne creează perspectiva imunizării colective de 60-70%”, a mai precizat Valeriu Gheorghiță.

La rândul său, Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat că inclusiv personalul medical va fi implicat în campania de informare a populației privind vaccinarea.

„Considerăm că toți profesioniștii din domeniul medical trebuie să fie parte a acestui proces, atât de vaccinare, cât și de informare. Am inițiat un parteneriat cu toate organizațiile care reprezintă profesioniștii din domeniul sanitar, universitățile de medicină și farmacie, toate asociațiile și entitățile reprezentantive. Și în activitatea de comunicare, personalul medical va fi partenerul nostru”, a spus Andrei Baciu.

Premierul interimar, Nicolae Ciucă, despre campania de vaccinare anti-COVID: Până în acest moment, sunt atinși parametrii pe care ni i-am propus. Comunicarea va da succesul efortului de la nivel guvernamental

Urmăriți B1TV.ro și pe
`