Premierul Ciolacu dă înapoi cu limitarea cash-ului. Daniel Vasile: Este clar că măsura este antisocială și lovește nu clasa de mijloc, ci talpa țării (VIDEO)

Premierul Ciolacu dă înapoi cu limitarea cash-ului. Daniel Vasile: Este clar că măsura este antisocială și lovește nu clasa de mijloc, ci talpa țării (VIDEO)
Daniel Vasile, prim-vicepreședintele Partidei Romilor

Prim-vicepreședintele Partida Romilor, Daniel Vasile, a fost prezent în emisiunea „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV, unde a comentat faptul că premierul Ciolacu dă înapoi cu limitarea cash-ului.

Daniel Vasile este de părere că “măsura este antisocială și lovește nu clasa de mijloc, ci talpa țării”.

„Probabil că ministrul Boloș se afla la minister, și în momentul de față tot la minister se află, pentru că încă este ministrul de Finanțe al acestui stat, dar este clar că măsura este una antisocială și, cu precădere, lovește nu clasa de mijloc, cu precădere, lovește talpa țării.

Teoria pe care a mers Guvernul, în ansamblu, și prim-ministrul a fost de combatere a evaziunii fiscale. Asta a fost prima teorie publică pe care am auzit-o legată de această măsură, însă, trecând în zona practică a lucrurilor, e greu să-i interzici unui țăran să-și vândă produsele la piață. E greu să impui unui om de rând, unui om care are o anumită vârstă…

Către asta tindeam, ca toată finanța românească să treacă în mediul online, în mediul cardurilor, în mediul băncii. Pentru că asta a fost teoria care a fundamentat măsura, adică băncile trebuiau să vină, să acapareze zona rurală, unde omul vinde produsul, unde omul primește pensia cum o primește, unde nu știe să utilizeze cardul, unde nu are un cont bancar, unde bunicii noștri, străbunicii noștri primesc banii tot cu porumbelul, nu cu online-ul și așa mai departe, către asta se tindea.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`