Premieră în România: se înființează facultatea de psihologie animală la o universitate de prestigiu din țară / Când va avea loc lansarea

Premieră în România: se înființează facultatea de psihologie animală la o universitate de prestigiu din țară / Când va avea loc lansarea
Sursa foto: Pixabay

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca anunţă că va lansa săptămâna aceasta, în cadrul unui seminar cu participare internaţională, un nou program de licenţă referitor studiul comportamentului animalelor.

Pasionații de animale vor putea deveni specialiști în comportamentul și bunăstarea acestora

Noul program de licenţă va avea o durată de patru ani, iar absolvenţii vor putea deveni specialişti în „comportamentul şi bunăstarea animalelor”, se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de USAMV din Cluj-Napoca.

„Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca anunţă lansarea, în premieră în România, a unui nou program de licenţă, cu predare în limba engleză – „Comportamentul Animalelor şi Bunăstare”, în cadrul Facultăţii de Zootehnie şi Biotehnologii (FZB), începând cu anul universitar 2023-2024. Programul de licenţă ‘Comportamentul Animalelor şi Bunăstare’ va avea o durată de patru ani, iar absolvenţii vor deveni specialişti în comportamentul şi bunăstarea animalelor”, se arată în comunicatul de presă transmis de către USAMV din Cluj-Napoca.

„Comportamentul Animalelor şi Bunăstare” se va desfășura cu predare în engleză, iar în cadrul acestuia se va studia psihologia animală, dar și etiologie, genetică comportamentală, precum și bunăstarea tuturor categoriilor de animale, în cadrul Facultăţii de Zootehnie şi Biotehnologii (FZB), începând cu anul universitar 2023-2024.

Lansarea va avea loc pe data de 15 martie

Lansarea programului va avea loc în cadrul unui seminar internațional, organizat în 15 martie, în Amfiteatrul Roșu al Bibliotecii USAMV Cluj-Napoca. Despre mult așteptatul program a oferit detalii decanul FZB, profesor doctor Daniel Dezmirean.

„Această calificare este una europeană, regăsindu-se în standardele ocupaționale europene (ESCO) ca specialist în comportamentul animalelor și fiind cerută de reprezentanți ai pieței muncii din România. Unicitatea acestui program de licență constă în abordarea multi și interdisciplinară de transmitere a cunoștințelor teoretice și practice din domenii ca: etologie, psihologie animală, genetică comportamentală, bunăstarea tuturor categoriilor de animale din perspectiva standardelor internaționale, emoții și cogniții la animale, intervenții asistate de animale și multe altele”, a declarat decanul FZB, profesor doctor Daniel Dezmirean, citat în comunicatul menționat.

La prima ediție vor participa experți cunoscuți în întreaga lume

Prima ediție a Seminarului „Career Paths in Animal Behavior, Welfare and Human-Animal Interactions” se va derula cu participare gratuită, fizică sau online (https://meet.google.com/ouj-yhyf-vqk). În acest context, toți studenții vor asista la prelegeri ale unor experți recunoscuți la nivel mondial în comportamentul animalelor.

„Experții invitați sunt profesorul Dennis C. Turner, din Elveția, unul dintre liderii mondiali în studiul comportamentului felinelor și în cercetările din domeniul intervențiilor asistate de animale, și cercetătorul Marco Adda, din Elveția, specializat în studierea comportamentului câinilor liberi și în domeniul antrozoologie”, potrivit comunicatului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`