Pregătirile pentru Ziua Marinei se desfășoară pe ultima sută de metri. Weekendul acesta sunt așteptați pe litoral peste 170.000 de turiști

Pregătirile pentru Ziua Marinei se desfășoară pe ultima sută de metri. Weekendul acesta sunt așteptați pe litoral peste 170.000 de turiști
Foto: Facebook / Forțele Navale Române

Forțele Navale au făcut în largul Mării Negre au făcut ultimele pregătiri pentru Ziua Marinei. 170.000 de turiști sunt așteptați pe litoral cu ocazia Sfintei Maria, iar mulți vor merge pe faleza din Constanța ca să vadă spectacolul.

Repetițiile de marți au fost întrerupte de descoperirea unei mine

Anul acesta, navele vor defila la 500 de metri de țărm, de teama unor incidente. Repetiția de marți a fost întreruptă de descoperirea unei mine în zona Vadu. La ora 10, marinarii au ridicat marele pavoaz, acele drapele pe care le arborează cu ocazia solemnităților. O mină veche descoperită pe plaja de la Grindu Chitu, care a trebuit detonată, a modificat însă programul,potrivit Știrile ProTv. 

De ziua Marinei în Constanța vor defila peste 3.000 de militari cu 15 nave de război, avioane de luptă și elicoptere. Pregătirile pentru Ziua Marinei au fost coordonate de la bordul fregatei Mărășești, unde a fost stabilit centrul de comandă al festivităților. Militarii vor simula joi un atac asupra țărmului cu ambarcațiuni ușoare, elicoptere și avioane de vânătoare, iar navele de patrulare ale marinei vor respinge ofensiva.

„Ceea ce veți vedea pe 15 este o mică parte din antrenamentele pe care noi le executăm”, a transmis Marius Istru, comandantul serviciului de luptă de pe Fregata Mărășești.

Vânătorul de mine 270 „sublocotenent Ion Ghițulescu”, cumpărat anul trecut de Forțele Navale de la Marina Regală Britanică va participa pentru prima dată la Ziua Marinei.

Turiștii așteaptă spectacolul de Ziua Marinei

„Ne face plăcere, an de an venim să vedem exercițiile lor”, a povestit o turistă. 170.000 de persoane sunt așteptate pe litoral de Ziua Marinei. Spectatorii sunt sfătuiți să vină pregătiți cu apă și să se protejeze de soare, deoarece se anunță o zi cu temperaturi ridicate.

Spectacole de Ziua Marinei vor avea loc și în Mangalia, Brăila, Galați și Tulcea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`