Pregătirile pentru noaptea dintre ani sunt în plină desfășurare. Ce alimente preferă românii pentru masa de Revelion
Chiar dacă sărbătoarea Crăciunului nu s-a terminat, foarte mulți români au început să se pregătească deja pentru noaptea dintre ani.
Cum o petrecere reușită începe la cumpărături, magazinele sunt iarăși pline, doar că, acum, verdețurile, fructele și brânzeturile sunt mai căutate decât carnea și cârnații.
Românii au început să se pregătească pentru noaptea dintre ani
Românii care au ales să petreacă Revelionul acasă, alături de familie sau de prieteni, și-au făcut deja listele de cumpărături pentru masa nopții dintre ani, încercând să evite aglomerația din ultimele zile.
„Carne pentru încă o porție de sarmale, varză pentru sarmale, carne de porc, câteva legume, fructe, pâine, un cozonac, deci o cumpărătură complementară celei făcute pentru Crăciun. Am zis că acum e un moment bun înainte de aglomerația aia de pe 30-31”, a declarat un cumpărător, în cadrul unui interviu realizat de ProTV.
Brânzeturile, fructele și legumele preferate de români pentru noapte dintre ani
Alți români merg direct la raioanele cu brânzeturi, fructe și legume.
„Telemea, brânză, ce mai avem nevoie, ce s-a terminat de Crăciun, ce-am folosit, refacem stocul pentru Revelion. Dar mai puțină carne, că, părerea mea, s-a mâncat destul de Crăciun și trecem pe ceva mai ușor, pe brânză, legume, fructe”, a spus un alt cumpărător.
„Diverse pentru meniul de Revelion, că avem un restaurant. Diverse fructe pentru platoul de la aparitiv, ouă, brânză feta, telemea, cașcaval. Sunt foarte multe, adică am o listă extraordinară aici”, a prezentat un alt cumpărător.
Majoritatea magazinelor vor avea program normal până pe 30 decembrie, dar vor fi deschise inclusiv pe 31, când vor avea program scurt.