Prefectul Capitalei: Un singur camion a fost autorizat pentru protestul de duminică din Piața Constituției

Prefectul Capitalei: Un singur camion a fost autorizat pentru protestul de duminică din Piața Constituției
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, a oferit noi detalii despre protestul transportatorilor și fermierilor care a fost autorizat pentru ziua de duminică, în București. Potrivit acestuia, protestatarii au cerut ca doar un singur cap tractor cu remorcă să fie autorizat pentru protestul din Piața Constituției.

Noi detalii despre protestul din Capitală

„Astăzi până la ora 16.00, organizatorul trebuia să notifice instituțiile statului cu privire la numerele de înmatriculare ale autovehiculelor participante, numele șoferilor și numerele de telefon ale acestora. S-a transmis o astfel de listă și lista conține până la ora 16.00 un cap tractor cu remorcă”, a spus Rareș Hopincă, la Digi24.

El a adăugat că organizatorul avea obligația ca până la ora 16.00 să notifice cele 100 de tractoare şi 100 de capete tractor de TIR, dar „a notificat un singur cap tractor cu remorcă”, iar acest lucru înseamnă că, „cel mai probabil, nu va fi un aflux de utilaje” în centrul Bucureștiului.

„Probabil vor fi câteva utilaje și câteva mașini mici care vor veni pe ruta deja stabilită, Șoseaua Alexandriei-Calea Rahovei-13 Septembrie-Piața Constituției și nu ne așteptăm ca această manifestație să perturbe semnificativ viața locuitorilor din București”, a menționat prefectul, care a precizat că este vorba despre un „protest politic”.

Cum se va desfășura protestul

Primăria Capitalei a anunţat, sâmbătă, detaliile stabilite pentru protestul transportatorilor.

Astfel, între orele 6:00-6:30, va avea loc adunarea mijloacelor auto (maxim 100 tractoare şi 100 capete tractor de tir) pe Sos. Alexandriei, banda 1 de circulaţie l, segmentul cuprins între Şoseaua de Centură şi Sos. Bucureşti Măgurele.

Între orele 6:30-7:00, este programată deplasarea mijloacelor auto până în Piaţa Constituţiei pe traseul: Sos. Alexandriei-Calea Rahovei-stânga Bulevardul Tudor Vladimirescu- Dreapta Calea 13 Septembrie- stânga Bdul. Libertăţii – Piaţă Constituţiei.

Deplasarea se face cu respectarea regulilor de circulaţie, fără restricţii de trafic. Mijloacele de transport folosite vor fi îndrumate şi parcate sub supravegherea forţelor de ordine gradual, până la ocuparea spaţiului destinat protestului (parcarea Piaţă Constituţiei).

Între orele 9:30-22:00 va avea loc mitingul de protest din Piaţa Constituţiei, iar apoi, până la ora 23.00, este programată defluirea participanţilor. Primăria Capitalei a aprobat, în această săptămână, derularea unui miting de protest cu 200 de vehicule şi maxim 5.000 de participanţi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`