Precizări despre pacienții internați la Timișoara. România are 7 cazuri confirmate, dintre care 3 deja sunt vindecate

Precizări despre pacienții internați la Timișoara. România are 7 cazuri confirmate, dintre care 3 deja sunt vindecate
Foto: pixabay.com

UPDATE:Grupul de Comunicare Strategică anunță un al șaptelea caz de infectare cu noul coronavirus pe teritoriul României. Este vorba despre o colegă de clasă a tânărului de 16 ani din Timișoara, depistat și el cu COVID-19. (Detalii AICI)

ȘTIRE INIȚIALĂ: Autoritățile române au făcut noi precizări despre situația pacienților cu Covid-19 din Timișoara.

Femeia de 38 de ani, prima depistată din această serie, a fost testată negativ pentru coronavirus. Este a doua evaluare succesivăcare relevă acest lucru, dar chiar și așa ea rămâne internată. Ea amers la Bergamo (Italia), în 25 februarie, unde a prezentat primele simptome. Ulterior, în27 februarie, eaa mers la spital, a fost testată, a mers acasă în izolare.

Mai departe, bărbatul de 48de ani a fost și el testat tot negativ, în ciuda faptului că, în a 12-a zi de monitorizare, analiza arăta un rezultat pozitiv.

”Trei din cele șase persoane diagnosticate cu COVID-19 (coronavirus) pe teritoriul României au fost declarate vindecate. Primul caz depistat în țară, bărbatul din județul Gorj, a fost externat. Ceilalți doi pacienți, femeia în vârtă de 38 de ani și bărbatul în vârstă de 48 de ani, internați într-un spital din Timișoara, au fost declarați vindecați după ce două teste efectuate la intervale de 24 de ore au avut rezultat negativ.

Cele două persoane, declarate vindecate la Timișoara, vor rămâne sub supraveghere medicală până în momentul externării lor.

În acest moment, mai sunt internați 3 pacienți diagnosticați cu infecție cu COVID-19 (coronavirus) în centre medicale specializate în tratarea bolilor infecțioase din Timișoara, Cluj-Napoca și Iași, starea de sănătate a acestora fiind stabilă, iar evoluția acestora este monitorizată permanent de personal medical”, se artă într-un comunicat de presă al Grupului de Comunicare Strategică.

Tânărul de 16 ani, nepotul bărbatului menționat anterior și, totodată, cel mai recent caz depistat înTimișoara, a fost testat pozitiv din nou. Anterior, testul fusese, de asemenea, tot pozitiv.

Dacă o persoană este testată negativ de două ori consecutiv, ea este declarată vindecată. Totuși, ea nu poate fi externată înainte de expirarea celor 14 zile de carantină.

Chiar și așa, putem spune că Timișoara a ajuns la două cazuri vindecate, în timp ce per total, România are trei pacienți recuperați în urma îmbolnăvirii cu Covid-19. Pe lângă cele două persoane din vestul țării -ce au fost testate negativ pentru coronavirus de două ori la rând – mai există un bărbat în aceeași situație. Este vorba despre tânărul din Gorj, care era, de altfel, primul pacient depistat cu noul coronavirus de cătreautoritățile române pe teritoriul țării.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`