Prahova: Bărbat împuşcat de poliţişti după o urmărire în trafic

Prahova: Bărbat împuşcat de poliţişti după o urmărire în trafic

Un bărbat în vârstă de 23 de ani a fost împuşcat în picior, vineri noapte, de polițiști, după ce maşina în care se afla, alături de alte cinci persoane, nu a oprit la semnalele agenților, pe raza localităţii Vălenii de Munte. Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Prahova a transmis, sâmbătă, că tânărul l-a amenințat pe unul dintre polițiști „cu un obiect tăietor-înţepător”.

Bărbat împuşcat de poliţişti, în localitatea prahoveană Vălenii de Munte

Vineri noapte, în jurul orei 23.30, polițiștii din Vălenii de Munte au fost sesizați că, pe direcţia Ploieşti către Vălenii de Munte, circulă un șofer care pare băut și pune astfel în pericol alte persoane.

Reprezentanţii IPJ Prahova susțin că, la ieşirea din oraşul Vălenii de Munte, șoferul nu a oprit la semnalul polițiștului. Agentul și un alt echipaj au pornit apoi în urmărirea sa.

„La intrarea în localitatea Poiana Copăceni, comuna Gura Vitioarei, conducătorul auto urmărit a intrat în coliziune cu un cap de pod, iar din autoturism au coborât iniţial 5 persoane apoi o şasea persoană, un bărbat în vârstă de 23 de ani, care l-a ameninţat pe primul poliţist ajuns la autoturismul urmărit cu un obiect tăietor-înţepător. Întrucât după somarea verbală acesta nu a renunţat la acţiune, poliţistul a executat somaţie legală şi patru focuri de avertisment în plan vertical, dar bărbatul a continuat acţiunea de ameninţare. A fost executat foc în direcţia membrelor inferioare, bărbatul fiind rănit la picioare”, a transmis IPJ Prahova, potrivit Agerpres.

Patru din cei cinci bărbaţi coborâţi iniţial din mașina urmărită au fost imobilizaţi pe loc. O a cincea persoană, șoferul autoturismului, a fost găsită de polițiști mai târziu.

Bărbatul împușcat a fost luat de o ambulanță și transportat la spital.

O anchetă a fost deschisă în acest caz.

Incident similar în Botoșani: Un bărbat care a refuzat să oprească mașina la un filtru a fost împușcat mortal de polițiști

Pe 17 decembrie, un bărbat în vârstă de 37 de ani care a refuzat să oprească la filtrele de poliție a fost împușcat mortal de către agenți.
El chiar a încercat să lovească mașinile de poliție care îi barau calea în orașul Flămânzi.

Polițiștii au încercat să îl resusciteze și au chemat ambulanțele, dar medicii nu l-au mai putut salva.

Șoferul se numea Marius Constantin Vântu și era originar din judeţul Iaşi. În 2015, el a fost condamnat la șase ani de închisoare pentru trafic de persoane şi trafic de minori. El a fost găsit vinovat pentru racolarea a trei victime, una dintre ele de doar 14 ani la momentul faptei. A fost eliberat doi ani mai târziu, informează Adevărul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:33 - SPP: 6 candidați la prezidențiale au solicitat și le este asigurată protecție
14:32 - INS anunță dezastrul: În România se accentuează fenomenul de îmbătrânire demografică
14:15 - Nicole Kidman spune că „rezistă cu greu” după moartea mamei ei: „Mi-aș dori ca mama să fie aici”
14:09 - Ce au discutat Vladimir Putin și Elon Musk în secret. Îngrijorări serioase privind securitatea internațională
14:06 - 7 persoane arestate pentru amenințări cu moartea împotriva directorului artistic de la Jocurile Olimpice. Thomas Jolly, acuzat că a batjocorit un moment sacru pentru creștini
13:55 - Patru astronauți blocați în Spațiu, pe ISS, după problemele tehnice ale Starliner, s-au întors în sfârșit pe Pământ
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot