Povestea lui Taifun, câinele erou care a salvat zeci de vecini de la un incendiu ce se putea sfârși tragic

Povestea lui Taifun, câinele erou care a salvat zeci de vecini de la un incendiu ce se putea sfârși tragic
foto: Facebook

Povestea lui Taifun, câinele euro care a salvat mai mulți oameni de la un incendiu ce se putea sfârși tragic, a devenit virală pe Internet. Stăpânul său, Ovidiu Săvescu, povestește pe copntul său de Facebook cum patrupedul a aleratat toți vecinii după ce un bărbat a aruncat în scara blocului în care locuiește cu un cocktail molotov.

Se pare că totul ar fi pornit de la o dispută pe care un vecin al stăpânului lui Taifun ar fi avut-o cu o altă persoană. Totul a degenerat, după cum povestește Ovidiu Săvescu, iar în noaptea de 11 spre 12 decembrie a incendiat casa scării a unui bloc din Timișoara.

“Vecinii mi-au povestit ca pe la miezul noptii l-au auzit latrand pe Taifun de mama focului. Unii nu i-au dat atentie, nestiind ca Dogii nu latra decat la pericol si nu ca sa se afle in treaba. Altii, mai curiosi, au iesit sa vada ce se intampla. Atunci au simtit fumul si au vazut flacarile”, scrie Săvescu.

Cum proprietarul câinelui, care locuiește la parterul blocului, nu era acasă, poliția a spart ușa pentru a se asigura că cei care locuiesc acolo nu au suferit cumva intoxicații. “Nu se stie cine a sunat primul la 112, dar cand au venit pompierii si au spart usa apartamentului Taifun inca latra.
Au intrat cautandu-ma pe mine – nu stiau ca nu sunt acasa si nu reusisera inca sa dea de mine la telefon. Nu i-a lasat Taifun sa faca mai mult de doi pasi inauntru. Mi-au spus ca nu a sarit la ei, doar i-a marait si s-a pus in fata lor. Le-a fost frica sa mai inainteze”, povestește stăpânul câinelui.

Ovidiu Săvescu se arată mândru de animalul său de companie, afirmând că “dacă nu dădea alarma Taifun când a facut-o, cine știe cât mai dura până remarca cineva ce se întâmpla. Dată fiind ora târzie, mulți dintre vecini dormeau. El i-a trezit pe toți, inclusiv pe vecinul meu care a fost ținta, care dormea buștean”.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`