Povestea impresionantă a unei tinere supermodel de 20 de ani / A intrat în moarte clinică de trei ori şi a rămas fără picioare în urma Covid-19

Povestea impresionantă a unei tinere supermodel de 20 de ani / A intrat în moarte clinică de trei ori şi a rămas fără picioare în urma Covid-19
Sursa foto: Colaj foto: Instagram @clurby

Tânăra supermodel, Clara Bridges, a intrat de trei ori în moarte clinică, şi-a pierdut ambele picioare şi a suferit o operaţie extrem de gea la inimă, la vârsta de doar 20 de ani, însă optimismul și dorința sa de a trăi au ajutat-o să-și demonstreze că poate trece peste orice.

Claire era vaccinată și „excepțional de sănătoasă” înainte să se îmbolnăvească

În ianuarie 2022, Claire Bridges era un model de 20 de ani, cu propriul apartament, o mulțime de prieteni și un job part-time ca barman în St. Petersburg, Florida. Era vegană și „excepțional de sănătoasă”, potrivit mamei sale, Kimberly Smith.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Claire Bridges (@clurby)

Ulterior s-a infectat cu Covid, însă nimeni nu se aștepta ca ea să fie spitalizată. Clara s-a născut cu un defect genetic al inimii: stenoza valvei aortice, o mutație a valvei din artera principală a inimii, aorta. În loc să aibă trei cuspizi, sau lambouri, care lasă sângele în oxigen să curgă din inimă în aortă și în restul corpului, persoanele cu stenoză de valvă aortică se nasc adesea cu doar două. Afecțiunea face ca inima să lucreze extrem de greu pentru a-și face treaba, provocând adesea dificultăți de respirație, amețeli și oboseală.

„Puteam să fac mișcare, dar n-am putut niciodată să joc sporturi”, a spus Bridges pentru CNN.

Sănătatea tinerei s-a deteriorat foarte repede, în urma infecției cu Covid-19

Fie din cauza inimii ei, fie dintr-un alt motiv necunoscut, Covid-19 a afectat-o extrem de tare, iar starea ei de sănătate s-a degradat considerabil de repede, astfel că a ajuns la spital.

În urma infectării cu Covid şi apariţiei unor complicaţii, supermodelul a intrat de trei ori în moarte clinică, şi-a pierdut ambele picioare şi a suferit o operaţie extrem de grea la inimă. Dar a supravieţuit şi a continuat să iubească viaţa.

„Într-o zi, mama m-a găsit inconștientă și m-a dus de urgență la spital. Am intrat în moarte clinică de trei ori în acea noapte”, a spus Clara.

Clara Bridges „ a avut dorință de a trăi”

Tânăra a fost pusă la dializă, la un ventilator și la o pompă externă pentru inima ei deficitară. A început apoi să sufere de psihoză. „Aveam impresia că toată lumea vrea să mă omoare, dar rezistam”, a povestit Bridges, adăugând că în acel moment a văzut o lumină puternică și pe răposatul ei bunic. „Ședea pe o bancă pescuind și purta o șapcă de baseball”, și-a amintit Bridges. „Apoi i-am văzut pe părinții mei printr-o fereastră. Nu știu dacă chiar i-am văzut sau a fost în închipuirea mea, dar m-am gândit: „nu pot să-i las în felul ăsta”. Și corpul meu pur și simplu nu mai voia să se dea bătut”.

„A avut dorință de a trăi, perseverență și un fel de sclipire în ochi – le spun tuturor pacienților mei că asta este jumătate din luptă”, a spus dr. Dean Arnaoutakis, chirurg vascular la Universitatea de Sănătate din Florida de Sud din Tampa, care i-a amputat tinerei ambele picioare, după ce a făcut complicații de la Covid-19.

După mai multe luni de zile de când a ieșit din spital, Bridges și-a recuperat sănătatea. În timpul reabilitării, fata a învățat să meargă pe protezele membrelor inferioare. Pe măsură ce a prins tot mai multă putere, Bridges a reluat una dintre activitățile ei preferate – alpinismul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`