Povestea celor doi români care au descoperit, la 50 de ani și într-o altă țară, că sunt gemeni

Povestea celor doi români care au descoperit, la 50 de ani și într-o altă țară, că sunt gemeni

Dacina Crasnanic și Traian Alexandru, în vârstă de 50 de ani, locuiesc la Toronto. Cei doi sunt frați gemeni, născuți în România, dar au fost despărțiți la naștere și adoptați de familii diferite.

Cei doi români abandonați au descoperit că sunt gemeni, grație unui test ADN

Fără să știe unul de altul, ei locuiau în Canada, la 30 de minute de mers cu mașina unul de celălalt. Nu s-au cunoscut niciodată până când fiecare a efectuat în mod independent testele ADN „23andMe”, în speranța de afla mai multe despre istoria de sănătate a familiei lor.

Niciunul dintre ei nu a descoperit informații importante despre ceea ce căuta, dar ambii au primit surpriza vieții lor, deoarece rezultatele testelor au dezvăluit că sunt frați gemeni.

Rezident în Toronto (Ontario), Alexandru a recunoscut că faptul de a locui amândoi în aceeași țară cu sora sa a fost o altă surpriză.„Este o nebunie. Adică, de ce Canada?

Aș putea fi în Anglia. Aș putea fi în Germania. Aș putea fi în Spania. Sunt cetățean european. Aș putea fi oriunde, dar sunt aici”, a declarat el pentru jurnalista Ismaila Alfa de la CBC Metro Morning, într-un interviu difuzat de Ziua Familiei.

La scurt timp după ce a obținut rezultatele testelor ADN, Alexandru i-a trimis Dacinei, care locuiește în orașul Markham la 22 de kilometri nord de Toronto, un mesaj pe rețelele de socializare în Ajunul Crăciunului din 2021.

Câteva zile mai târziu s-au întâlnit pentru prima dată și de atunci ei încearcă să compenseze deceniile pe care le-au petrecut despărțiți, neștiind unul de existența celuilalt, potrivit Ziare.com.

Dacina și Alexandru au fiecare câte un fiu major care poartă numele de Victor.Victor Crasnanic urmează Universitatea Metropolitană din Toronto, pe care a absolvit-o deja Victor Alexandru, fiul fratelui ei. Cei doi fii s-au apropiat foarte mult de când părinții lor s-au reconectat.

„Imediat, Victor și cu mine am rezonat”, a spus Victor Crasnanic, în vârstă de 19 ani. Victor Alexandru, care are 30 de ani, a spus că cei doi împărtășesc o pasiune pentru aceleași emisiuni TV, jocuri de matematică și seria Războiul Stelelor. „Încă descoperim lucruri pe care le avem în comun”, a spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`