Poți să rămâi fără moștenire dacă „uiți” de ea mai mult de 3 ani. Un român a pățit-o

Poți să rămâi fără moștenire dacă „uiți” de ea mai mult de 3 ani. Un român a pățit-o
Sursa foto: Freepik

Românii care dețin case sau terenuri cu situație juridică neclară le pot pierde dacă nu se interesează de ele mai mult de trei ani. Legea care permite notarea posesiei în cartea funciară și împroprietărirea după trei ani, menită să ajute la clarificarea situației juridice a proprietăților, face ca acest lucru să fie posibil.

Proprietățile cu situație juridică neclară pot fi intabulate prin notarea posesiei

Ești posesor al unui teren sau al unei case care nu are carte funciară sau pentru care ultima notare din cartea funciară a fost realizată în urmă cu zeci de ani? Dacă ești într-o astfel de situație și trec mai mult de trei ani fără să te interesezi de proprietate și să îi plătești impozitul riști să afli într-o zi că terenul sau casa despre care știai că sunt alte tale au un nou proprietar, arată Adevărul.

Un bănățean, moștenitor al unei proprietăți cumpărate de tatăl său (decedat) pe baza unui contract de mână, românul plecat în diaspora nu s-a preocupat să treacă imobilul pe numele său și să îi clarifice situația juridică.

A plătit impozitul în fiecare an, dar cu toate acestea, cineva care știa că ultimul proprietar al terenului a fost înregistrat în CF în urmă cu zeci de ani, a notat posesia, iar după trei ani a devenit proprietar.

Românul se pregătește acum să se judece pentru a demonstra că a plătit impozit pe teren în fiecare an, ca un bun proprietar.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`