Postul Paștelui începe astăzi, 18 martie, fiind o perioadă în care creștinii ortodocși se abțin de la anumite alimente precum carne, ouă și lactate, își curăța organismul prin alimente sănătoase și sufletul prin rugăciunea și iertare.
Sparanghelul este una dintre legumele ideale pentru a fi consumate în această perioadă pentru că este bogată în nutrienți. Este potrivită și pentru persoanele care țin dietă și își doresc să mai piardă câteva kilograme din greutate pentru că o porție de sparanghel, adică șase fire, conțin doar 20 de colarii, scrie Click.
Sparanghelul este o sursă bogată de fibre alimentare care ajută la menținerea sănătății tractului digestiv, la prevenirea constipației, reglează tensiunea arterială și menține echilibrul hidric în organism datorită conținutului de potasiu.
Această legumă are un conținut ridicat de vitamina K, ce ajută pentru coagularea sângelui și sănătatea oaselor, vitamina C și antioxidanții, care sunt benefice pentru întărirea sistemului imunitar.
Dar, nu trebuie exgarat consumul de sparanghel pentru că el este bogat în vitamina K, iar cei care suferă de gută, de exemplu, pot avea probleme din cauza conținutului ridicat.
În orice caz, sparanghelul este una dintre legumele care pot fi consumate în Postul Paștelui, fiind și accesibilă. Ea are un aport ridicat de nutrienți și puține calorii, potrivite și pentru persoanele care vor să slăbească.