POSTUL CRĂCIUNULUI 2019: Când începe, ce trebuie să mânci și ce NU AI VOIE să faci în această perioadă. Bonus: RUGĂCIUNEA MIRACOL care îți îndeplinește dorințele

POSTUL CRĂCIUNULUI 2019: Când începe, ce trebuie să mânci și ce NU AI VOIE să faci în această perioadă. Bonus: RUGĂCIUNEA MIRACOL care îți îndeplinește dorințele

Postul Crăciunului, unul dintre cele mai importante posturi ale ortodoxie, începe în curând, iar credincioșii de pretutindeni se pregătesc să îi facă față.

Potrivit rânduielilor bisericești, se lasă sec în seara zilei de 14 noiembrie. Însă, această dată se schimbă dacă cade miercurea ori vinerea și se va lăsa sec cu o zi înainte. Așadar, postul Crăciunului 2019, conform calendarului ortodox, începe la jumătatea lunii noiembrie, pe 15 noiembrie și se va termina pe 24 decembrie.

În această perioadă nu se fac nunți și nici botezuri.

În postul Crăciunului, credincioșii obișnuiesc să postească de carne, brânză și ouă, iar în zilele de luni, miercuri și vineri este indicat să se consume mâncare fără ulei și fără vin.

Tot în post, în zilele de marți și joi se face dezlegare la untdelemn și vin, iar în sâmbetele și duminicile, până pe data de 20 decembrie inclusiv, se dezleagă la untdelemn, pește și vin. Rugăciunea pe care este bine să o rostești în Postul Crăciunului Pentru că pe toată perioada postului, credincioșii își manifestă credința prin rugăciune, mai jos îți spunem care este rugăciunea pe care este indicat să o rostești, aducătoare de liniște și bunăstare.

ANTONIA, MESAJ CUTREMURĂTOR DIN SPITAL! MEDICII AU PUS-O PE PERFUZII! FANII SE TEM PENTRU VIAȚA EI

Postul Crăciunului 2019 are o serie de implicații semnificative și pentru organism, dincolo de sensul spiritual. Însă, perioada postului trebuie să țină cont și de cerințele organismului, cu respectarea anumitor condiții esențiale. Principalele beneficii ale postului sunt detoxifierea organismului, îmbunătățirea funcțiilor hepatice și digestive, dar și creșterea vitalității.

În cazul în care postul nu este urmat corect, pot apărea dezechilibre ce au ca și principale surse următoarele: deficitul de calciu și vitamina D, insuficiența vitaminei A, deficitul de fier, lipsa varietății în ceea ce privește proteinele.

Există și categorii de persoane care nu este indicat să țină post. Acestea sunt: femeile însărcinate, copiii ori adolescenții, persoanele care suferă de afecțiuni cronice ori galopante.

TRAGEDIA MOMENTULUI! ADIO, MAESTRE! LUMEA ESTE MAI SĂRACĂ FĂRĂ EL…

Ce este indicat să mâncăm în postul Crăciunului 2019: Linte; Fasole boabe; Mazăre; Cartofi cu soia; Salată de crudități; Brânză tofu; Mâncare de ciuperci; Ghiveci de legume; Pește gras oceanic (macrou, hering); Pește slab de apă dulce (șalău, păstrăv, știucă); Dovleac; Roșii; Ceapă și usturoi; Năut (hummus); Avocado; Varză călită; Conopidă; Broccoli; Spanac; Fructe.

Rugăciune de rostit în postul Crăciunului: „Dumnezeul nostru, nădejdea tuturor marginilor pământului şi a celor ce sunt pe mare, departe, Cel ce mai înainte ai întocmit, prin Legea Ta Veche şi Nouă aceste zile de post, la care ne-ai învrednicit să ajungem acum, pe Tine Te lăudăm şi Ţie ne rugăm: întăreşte-ne cu puterea Ta, ca să ne nevoim întru ele cu sârguinţă, spre mărirea numelui Tău celui sfânt şi spre iertarea păcatelor noastre, spre omorârea patimilor şi spre biruinţa asupra păcatului; că împreună cu Tine răstignindu-ne şi îngropându-ne, să ne ridicăm din faptele cele moarte şi să petrecem cu bunăplăcere înaintea Ta în toate zilele vieţii noastre. Că Ţie se cuvine a ne milui şi a ne mântui pe noi, Hristoase Dumnezeule şi Ţie slavă înălţăm, împreună şi Celui fără de început al Tău Părinte, şi Preasfântului şi bunului şi de viaţă făcătorului Tău Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin!”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`