Primarul din Botoșani a anunțat posibila cauză a exploziei de la Dedeman. Cine sunt victimele

Primarul din Botoșani a anunțat posibila cauză a exploziei de la Dedeman. Cine sunt victimele
Explozie în incinta magazinului Dedeman din Botoșani. Inquam Photos / Denis Grosu

UPDATE: Cele 12 victime ale exploziei de la magazinul Dedeman Botoșani ar fi patru angajaţi şi opt clienţi, spun sursele Antena 3CNN. Sursele mai afirmă că magazinul deține autorizație de securitate la incendiu.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani, a declarat că sursa exploziei din magazinul Dedeman ar putea fi rețeaua de alimentare cu gaze din interior, acolo unde s-a produs o defecțiune.

Primarul din Botoșani, despre explozia de la Dedeman

Surse Antena 3 CNN spun că joi ar fi fost instalata o centrală pe gaz, undeva în zona de birourilor, iar cel mai probabil aceasta ar fi fost și cauza exploziei.

„Din informațiile pe care mi le-au oferit colegii este vorba despre zece victime care au fost deja transportate la spital. Nu avem nicio persoană decedată, victimele sunt cu arsuri de diverse grade”, a afirmat Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani, pentru Antena 3 CNN.

Între timp, bilanțul a crescut la 12 răniți.

„Înțeleg că a fost o defecțiune la rețeaua de alimentare cu gaze din interiorul magazinului. Victimele sunt angajați ai magazinului, pentru că explozia s-a produs în zona de birouri a magazinului. Toți cei zece oameni au fost transportați la spital. Din informațiile pe care le avem, nu este vorba de niciun client”, a mai spus primarul.

Incendiul a fost lichidat.

Ce a spus Raed Arafat despre explozia din Botoșani

„Pompierii continuă căutările. Pe parcurs au fost evacuate peste 100 de persoane, clienți și alți angajați din magazin, fără probleme.

Mai multe echipaje au fost trimise și forțe de la pompieri, și, bineînțeles, medicale de la SMURD și de la Ambulanță. Au fost mobilizate și două elicoptere de la Iași și de la Galați la fața locului. Sunt pregătite de decolare, la nevoie, un avion medicalizat SMURD și un elicopter Black Hawk cu capacitate de transport de patru persoane. Deci asta este la momentul actual ce pot să vă spun. Situația continuă să fie în dinamică”, a declarat Raed Arafat, șeful DSU, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`