Porţile de acces în Portul Constanţa, blocate de protestatari pentru a doua seară consecutiv

Porţile de acces în Portul Constanţa, blocate de protestatari pentru a doua seară consecutiv

Pentru a doua zi consecutiv, mai multe porţi de acces în Portul Constanţa au fost blocate de transportatori și de fermierii din Constanța.

Mai multe porţi de acces în Portul Constanţa au fost blocate

Oamenii s-au mobilizat pe reţelele de socializare și au pornit cu camioane sau cu autoturisme către intrările din Portul Constanţa, potrivit ziare.com.

Spre seară, transportatorii au blocat porţile de acces 7, 9, 10 bis şi 14 și au făcut apel ca oamenii să vină în continuare pentru ca traficul să fie închis şi la alte intrări ale portului.

Aceasta este cea de-a doua seara de proteste în Portul Constanţa. Transportatorii au blocat, luni seara, porţile de acces 7 şi 9 din Portul Constanţa. Manifestarea lor s-a încheiat după miezul nopţii.

Fermierii din mai multe județe au continuat protestele și marți, deși Guvernul a transmis că revendicările lor au fost în mare parte rezolvate, iar Marius Micu, reprezentant al Alianței pentru Agricultură și Cooperare (AAC), a susținut că „în acest moment, nu mai există motive pentru continuarea protestului spontan”. Și Sindicatul Fermierilor Patrioți a transmis că protestele ar trebui să înceteze.

Fermierii continuă protestele

De exemplu, marți dimineața, zeci de fermieri din zona Târgu Secuiesc au pornit cu utilajele pe DN11 spre Chichiș, circulând cu 10 km/h pe DN 11. Conform surselor G4Media, de la ora 10:00 și fermierii din zona Ozun s-au alăturat acțiunii. Protestul este unul spontan, neasumat oficial de nicio organizație, anunță We Radio Sfântu Gheorghe.

Kozma Béla, directorul Direcției Agricole Covasna, a declarat că multe dintre revendicările fermierilor sunt întemeiate: „Sunt niște revendicări care, într-adevăr, au temei, cele în legătură cu acciza la motorină, asigurări, sunt o serie de probleme care, probabil în timp își vor găsi soluție. Acum toată lumea cere, nu doar fermierii, ci și profesorii și sănătatea și așa mai departe. În funcție de posibilități, se va rezolva situația. Într-adevăr, e problemă cu produsele agricole din Ucraina, dar probabil că de la nivel național se va găsi și acolo o rezolvare”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`