Porcul de Crăciun care costă 2.500 de lei. Ce rasă e tot mai căutată de români: „Se dă ca pâinea caldă”

Porcul de Crăciun care costă 2.500 de lei. Ce rasă e tot mai căutată de români: „Se dă ca pâinea caldă
Foto: Pixabey

Crăciunul bate la ușă, iar românii își conturează deja planurile pentru festinul sărbătorilor. Un element tradițional nelipsit de pe masa de Crăciun este carnea de porc. Pe măsură ce tot mai mulți oameni sunt preocupați de sănătatea lor, se caută din ce în ce mai mult alternative gustoase. Fermierii propun o sugestie tentantă pentru acești entuziaști: carnea de Mangalița.

Tot mai mulți români preferă carnea de Mangalița

De câțiva ani, de Crăciun carnea de mangaliță este tot mai căutată pentru carnea considerată sănătoasă”. Românii îi acordă din ce în ce mai multă atenție, iar nutriționiștii susțin beneficiile acestei alegeri, scrie Observator News.

Fermierii vând porci de rasă Mangaliţa la preţuri cuprinse între 20 şi 35 de lei pe kilogram. Printr-un simplu calcul, rezultă că un specimen cu o greutate medie costă aproximativ 2500 de lei. Cu toate acestea, pasionații de gastronomie sunt cei care apreciază cu adevărat această investiție.

Cât costă un kilogram de cotlet de Mangalița

Când punem pe masă slănină de mangaliţa, se dă ca pâinea caldă. Preţurile sunt ceva mai mari faţă de produsele din porcul românesc. Cele mai scumpe sunt crud-uscatele, respectiv cotletul şi ceafa de Mangaliţa”, spune un reprezentant de băcănie.

Dacă nu doresc să achiziționeze un porc întreg, pasionații de bucate sunt dispuși să plătească până la 120 de lei pentru un kilogram de cotlet de Mangalița, ceea ce reprezintă de patru ori mai mult decât prețul unui kilogram de carne de porc obișnuit.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`