Mulți români au început deja să-și cumpere porci pentru Crăciun. Costă între 1.500 şi 2.000 de lei, în funcţie de greutate, iar cei mai ieftini sunt vânduţi direct de fermieri sau micii crescători. Însă aceștia se plâng că sunt tot mai puțini cumpărători, căci majoritatea preferă supermarketurile. În disperare de cauză, unii își caută clienții pe internet.
Unii crescători au început să-și filmeze porcii și să posteze pe internet clipurile de ”promovare”.
„Ăsta e vietnamez. Nu conţine grăsime, e mai mult pentru fiţe. Iar ăsta nu conţine grăsime, dar conţine numai carne. Iar ea este un fel de mangaliţă. Ei au libertate, la ferm toate animalele au libertate”, a spus un bărbat, citat de Observator News.
Crescătorii se plâng că au tot mai puțini clienți deoarece mulți români preferă să cumpere carnea din marile magazine. Acolo e mai ieftină, dar nu are aceeaşi calitate, afirmă ei.
Un kilogram de carne de porc e între 16 şi 21 de lei în viu la poarta fermei, unde prețul mai poate fi negociat. La carcasă, un kilogram costă între 25 şi 35 de lei. Până la Crăciun, însă, prețurile vor mai crește.