Porci rezervați de Crăciun. Cât costă kilogramul de carne

Porci rezervați de Crăciun. Cât costă kilogramul de carne
Sursa Foto: Flickr.com

Au început pregătirile pentru masa de Crăciun, iar porcul este unul dintre ingredientele principale pentru bucatele de sărbători. Astfel, oamenii vor să se asigure că nu vor rămâne fără carne de Crăciun și își rezervă porcii.

Cât costă kilogramul de carne de porc

Pentru cei care își doresc porci de Crăciun trebuie să știe că un prețul este de cuprins între 13,5-20 de lei lei kilogramul în viu, la care este posibil să se adauge și transportul. Oamenii își pot rezerva de acum animalul pe care vor să îl sacrifice, doar că trebuie să lase un avans. Prețul este posibil să crească în luna decembrie din cauză că cerealele se vor scumpi, conform Observatorul Prahovean.

„Acum prețul este 14 lei/kg în viu, iar pentru transport se plătește strict consumul de motorină în funcție de distanță.

Porcii pentru Crăciun pot fi rezervați de pe acum, cu mențiunea că mai mult ca sigur față de 14 lei/kg în viu va fi 16 lei/kg, pentru că deja se anunță creșteri substanțiale pentru cereale”, ne-a explicat un comerciant.

Crescătorii spun că prețul kilogramului de carne de porc este rezonabil față de cele din supermarketuri, mai ales că prețurile cerealelor sunt din ce în ce mai mari.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`